mandag den 31. maj 2010

Tillykke




I dag er det 11 år siden, at Jonas så dagens lys. Han er født før de digitale billeder blev hver mands eje (mand - det lyder som om, man er rigtig gammel). Derfor er der ikke rigtig nogen tilgængelige babybilleder fra den dag. Han er gået i skole i dag med en stor pose med hjemmebagte muffins, så der er lidt til klassen. Når han kommer hjem i dag, er dagen hans. Han har sat menuen. Det betyder, at jeg ikke skal lave mad i dag. Vi er ikke helt enige om, hvad der er det bedste i verden. Turen går forbi "Den gyldne måge". Det lover jeg, at vi ikke skal have til min fødselsdag.
Tillykke Jonas.

onsdag den 26. maj 2010

Kun til lån

Det vrimler med børn i blog-land. Både levende og døde, og så dem, der ikke er født endnu. Jeg er spændt på, om Irma og My bliver storesøstre på årets sidste forårsdag, og jeg er mindst lige så spændt på at følge med i historien og Laurits som storebror. Og nu har Stine meddelt, at der er tvillinger på vej. Så er der alle de lækre unger, jeg elsker at læse om og se billeder af - ingen nævnt, ingen glemt.

Herhjemme er vi et andet sted i livet. De små børn, der omgiver os nu, er dem som mine søskende har sat i verden de sidste 4 år. En fætter og to kusiner - alle nogle skønne unger. Mine er store, så store at vi nu er nået dertil, hvor den første har meldt sin flytning. Sara planlægger at flytte til Jylland efter sommerferien og gå på gymnasium i Vejle. Vi har talt meget om det, og er kommet frem til, hvordan det kan lade sig gøre. Hun er jo ikke 18, når hun rykker afsted, og dermed stadig afhængig af os og vores konti.

Selvfølgelig er det en underlig tanke, at vi nu er nået dertil. Men ikke mere underlig, end at det også føles naturligt. Sara var jo på efterskole for nogle år siden, og har aldrig lagt skjul på, at det har givet hende udlængsel. Så selv om hun ikke er så gammel, er det okay. Hun har været en dejlig pige at have her, og jeg er sikker på, at hun også vil være en dejlig pige at få på weekend.
Da jeg for lidt over 12 år siden sad i Holbæk på Neo og passede Mie, fandt jeg et citat i et blad, som straks blev klippet ud. Det lyder som følger:

Et menneske har man aldrig. Det er betroet gods, man låner en lille tid.....
Tak til Tove Ditlevsen

torsdag den 13. maj 2010

Ingen tilbage til mig....

Mine unger er efterhånden blevet store. 17, 15 og snart 11 år. Det er skønt. Ikke mindst fordi de er nogle dejlige børn, der ikke volder de store problemer. De klarer sig godt i skolen og de 2 store passer deres job i lokale butikker.

Sara har haft kæreste i et år, og Jakob har lige fejret 3 måneders dag. Det sidste nye er nu, at Jonas har erklæret sig "i et forhold" på sin facebook-profil. Nu er der ikke nogen tilbage til mig. Godt at jeg også har deres far......

lørdag den 8. maj 2010

Status

Det er intet mindre end fantastisk. Jakob er frisk igen. Han var rigtig syg i 5-6 dage. Det er vidst meget heldigt sluppet. Nu skal min store dreng tage lidt på igen. Han nåede at smide 7 kilo på en uge. Det er ikke godt. Tøjet hænger på ham, og hans arme og ben er utrolig tynde. Han skal nok komme efter det.

I morgen går turen til København fra morgenstunden. Frederikke og Augusta skal have deres navne sagt højt i kirken. Jeg skal bære Augusta og glæder mig rigtig meget. Lidt sjovt, at jeg skal bære hende på mors dag. For 4 år siden bar jeg fætter Viktor til dåben på fars dag. Jeg skal lige have sat bånd i dåbskjolen. Hun skal døbes i kjolen, som også er båret at alle mine 4 skønne unger og fætter Viktor.

mandag den 3. maj 2010

NEEEEEEEEEEEEEEJ - ikke igen........

Juli 2008 var præget af sygdom. Sara var lagt ned af kyssesyge og havde det rigtig elendigt. Jeg kan tydeligt huske lugten, og hvordan jeg selv kunne få kvalme, når jeg kom ind i stuen.

Nu er lugten tilbage og med den diagnosen kyssesyge. Hvor uheldig må man være. Jakob er mega-meget syg. Han ligger på sofaen og sover det meste af dagen og jeg løber rundt og åbner vinduer og døre og skifter spand og glas. Ind imellem bliver der gjort rent hist og pist, for det er jo en virus, vi kæmper med her.

Han har smidt 4-5 kg siden sidste uge, og da mine børn er tæt beslægtet med giraffer, er det slet ikke så godt. Nu venter vi på, at der kommer bare et lille bitte hul til fødeindtag - så skal han få kalorier.

Kryds fingre for, at det ikke kommer til at vare alt for længe.