onsdag den 19. november 2014

Den der planlægning

Vi har en aftale på fredag. Vi skal glögge og æbleskive med naboerne, for sidste år nåede vi det ikke. Arbejdsfordelingen er klar. Bettina laver glöggen, for hun gider ikke at bage æbleskiver. Og i min verden skal de altså være hjemmelavede. Derfor gik jeg i køkkenet i søndags for at producere lidt til maven og lidt til fryseren. Jeg gangede opskriften op og satte gang i 2 pander og fik lavet en gevaldig portion - syntes jeg selv. Jeg havde bare glemt at tage højde for, at yngste var hjemme fra efterskolen, og at det snart er et år siden at ældste søn havde smagt mors hjemmelavede. Og at mormor kom forbi og lige skulle smage ændrede også en del på det hele. Alt i alt er der kun en lille sjat i fryseren. Ikke noget, man kan byde gæster på, så nu må jeg i gang igen. Jeg ved godt, hvad jeg skal lave fredag eftermiddag, for man kan ikke prale af hjemmelavede - også komme med dem fra Brugsen, kan man vel?

20 kommentarer:

 1. Ha ha, 'det må da glæde dig, at vi så godt kan lide dine kager', siger Gemalen, hvis jeg brokker mig over, at de forsvinder lidt for hurtigt. Det samme må gælde for dine æbleskiver :-) Og ja, du må i gang igen. De smager så meget bedre end Brugsens.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da rigtigt. Jeg skal bare fryde mig over, at de gider at æde, hvad jeg laver :-)

   Slet
 2. Nej, du kan bestemt ikke komme med Brugsens, når du har pralet med dine hjemmebagte :-) Der er sandelig også, som Fruen siger, en verden til forskel. God fornøjelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gjorde det Ellen. Bagte en ordentlig baljefuld igen. Og denne gang ligger der lidt i fryseren.

   Slet
 3. Du må i gang igen - men det er da også den bedste anbefaling, at de forsvandt så hurtigt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det var vel i virkeligheden værre, hvis de endte hos hunden

   Slet
 4. Nej, uha, Susanne! Den går virkelig ikke. Må beskæmmet indrømme, at det er år (mange) siden min æbleskivepande er blevet rørt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Min er fremme hvert eneste år. Jeg synes, at det er hyggeligt. Nu er jeg på 2 pander af gange. Jeg kunne nemlig kun finde med 7 huller til induktionskomfuret.

   Slet
 5. Der er intet som hjemmebagte....tror da snart jeg vil lave en portion :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gør det Anne - de smagte nemlig rigtig godt.

   Slet
 6. I min verden kan du komme med hvad som helst.. også de købte, de vigtigste er vel at være sammen og have en god aften, hjemmebag eller ej.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er slet ikke nogen dårlig pointe Inge - men jeg gjorde det altså, for når man nu har pralet.

   Slet
 7. Hvis man er kommet til at prale med hjemmelavede æbleskiver, må man også bevise at man kan og så vare sin mund i fremtiden ;-) Købeæbleskiver kan nu også sagtens glide ned her, selvom jeg bager selv også. Det er ved at være tiden til det igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror faktisk aldrig, at jeg har slæbt købeæbleskiver til huset. Jeg ved de smager godt, for jeg har ikke noget imod at spise dem, når vi er på besøg, men hjemme skal det altså være de hjemmelavede.

   Slet
 8. Her i huset er det købeæbleskiver, fordi børnene engang for længe siden ytrede at de var de bedste, Nu mener de godt nok, at jeg ikke kan regne med det, for de er voksne nu og vil gerne smage de hjemmelavede, men det laver vi ikke om på nu :-)
  Og jeg er enig med Inge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej sikke nogen frække.....
   Nu må de ligge, som de har redt og selv bage, hvis de vil have hjemmelavede.

   Slet
 9. Næææ du må nok i gang igen, men det er da dejligt, når ens hjemmebag har så stor succes.
  Her har ældste søn lige haft fødselsdag og han ønskede sig kage, så han havde nok til en hel uge (tja hvad man ønsker skal man få, så mor bagte 3 store sandkager med chokolade og nødder - det er hans ynglingskage)
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var dog en fantastisk gave - og et sjovt ønske. Men når det nu er til at opfylde, så kan jeg godt forstå, at du gik i gang.

   Slet
 10. Du har ganske ret: Man kan ikke prale med de hjemmelavede og så servere dem fra Brugsen. Har man sagt A, må man også sige B. De hjemmelavede smager bare så meget bedre. Jeg fik aldrig en æbleskivepande i arv, så derfor har jeg en god undskyldning for ikke at bage æbleskiver selv - men de smager altså bare så meget bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Da må jeg jo lige gøre dig opmærksom, på, at de stadig er i handlen, de der æbleskivebageting :-)

   Slet