mandag den 30. juni 2014

En række gode dage er lagt bag os

Det kan godt være, at det ikke passer helt, at julen varer lige til påske. Til gengæld kan vi nu skrive under på, at studenterhalløj sagtens kan strække sig over en lille uges tid. Huen kom på i onsdags. Jakob afsluttede rækken af mundtlige eksamener med en flot karakter. Det har været en hård omgang for ham, og han har da også oplevet at gå helt i sort en enkelt gang. Alt i alt er han dog kommet ud med et resultat, som han godt kan være bekendt. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at han er glad for, at det hele nu er overstået. 


Det blev taget en masse billeder på gymnasiet, da vi mødte frem med hue, champagne og små lækre kager. Desværre havde mit kamera valgt at strække på den værst tænkelige dag, så det hele er taget med min telefon. Det blev dog til lidt gode skud, som jeg godt kan være bekendt at vise frem her. Om ikke andet, så kan jeg prale lidt af min fantastiske flok, der nød at dele øjeblikket.


Fredag var der dimission for eleverne, og jeg var naturligvis mødt op for at overvære. 399 hueklædte unge mennesker trådte frem for rektor, blev trykket i hånden og fik deres eksamensbevis. De blev kaldt op klassevis, så vi forældre kunne skiftes til at flokkes foran dem med kamera.


Lørdag havde vi gæster hjemme. Familien kom forbi, og Jakob havde gode venner på besøg. Og i går kom de så forbi på larmende lastbil. De landede her efter planen kl. 17.55, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at der ikke var det store liv tilbage i dem. Enkelte var stået af under vejs, for livet med hue er vidst ganske hårdt den første uges tid. Den unge mand er ikke hjemme i dag, for køreturen er planlagt over 2 dage. Naturligvis med afsluttende fest i aften. Der er vidst ikke nogen tvivl om, at han har fået nogle gode dage mindes når han engang vågner op til det virkelige liv igen.

18 kommentarer:

 1. Det er hårdt at blive student - men sikke nogle fine billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame. Det var en hård omgang :-)

   Slet
 2. Stort tillykke med ham.
  Det bedste kamera er det der er med. Og gudskelov kan man efterhånden tage ret fine billeder med telefonen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak til dig - og dejligt, at du kikker forbi her.
   Ja - man er efterhånden godt klædt på med telefonerne. Og heldigvis var de da ved hånden.

   Slet
 3. Tillykke til Jakob.
  Det er mange dage de skal være på, når først huen er på. Så st gassen er gået lidt af ballonen er vist meget forståeligt ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kari. Jeg tror at festen varede det meste af en uges tid. Men ganske korte ophold. Jeg er glad for, at jeg ikke skulle holde til det.

   Slet
 4. Man forstår godt udmattelsen. Først en række eksamener, så den underlige tomhed der som regel følger og endelig strabadserne ved dagevis af festligheder. Jeg tror hansover godt den næste uges tid! Tillykke til ham og jer 👏😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ditte. Ja - tomheden og det på den anden side har ramt nu. Det er lidt underligt at have afsluttet et så intenst kapitel i et stadig ungt liv.

   Slet
 5. Stort tillykke til ham, og ja det er hårdt at blive student. Fortsætter flokken festen på Roskilde i denne uge.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Nej - Jakob er ikke Roskilde-dreng. Hans søster derimod ville ønske, at pengetræet var opfundet, så hun kunne have taget turen igen.

   Slet
 6. Tillykke med/til Jakob!! Skønt for jer alle, at der er godt overstået. Og pyt med trætheden, han kan sove i næste uge ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan sove, når man bliver gammel, er det ikke sådan man siger? Tak til dig...

   Slet
 7. Tillykke med din søn :) Ja det må have været nogle hårde men skønne dage :)

  SvarSlet
 8. Havde problemer med at få lov at poste min kommentar - så prøver lige igen :)

  Tillykke med din søn. Det lyder som nogle hårde men også skønne dage :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er sluppet fint igennem Anette. Tak - det har været både gode og lange dage - også for os andre.

   Slet
 9. Stort tillykke med Jakob ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie - og hvor blev jeg glad for at se dit billede her.

   Slet