tirsdag den 14. oktober 2014

Der var 1, der var 2, der var 3

Faktisk fik vi ikke mindre end 5 retter, da vi satte os ved bordet i Restaurant Louise på Hindsgavl Slot. Og som Ellen ganske rigtigt siger, så kan de noget med gastronomi på det sted. Jeg snuppede menukortet med i tasken, og derfor er jeg faktisk i stand til at fortælle, hvad vi spiste


Gratineret krabbecrouton med sauce af krabbebisque,
 urter og dild


Terrine af foie gras med sprød hvede
 og slottets æblegele


Hjemmerøget lyssej med
sur sød fennikelsalat og kørvel


Rosastegt krondurfilet med krydderbagte jordskokker,
syrlig rødbedecrudite, persille,
pommes anna og morkelsauce


Pocheret pære i lakridskaramel
med valnøddeiscreme

Det hele var veltilberedt og blev serveret med vine, der var udvalgt til retterne. Vi var begejstrede. Måske ikke lige så voldsomt for 2. ret, for foie gras er bare ikke noget, jeg bryder mig om. Og vinen vi fik til netop denne ret var sødere end sød, hvilket jeg heller ikke bryder mig om, men det kunne de flinke mennesker på Hindsgavl jo ikke vide.

På mit køkkenbord står 6 glas. Jeg har kogt mine kvæder og fået fremtryllet det smukkeste røde gele. Der er bare lige en lille detalje. Det står stadig og er flydende. Det er kogt, og det er kogt igen med ekstra geleringsmiddel. Der sker bare ikke en fløjtende f*s. Jeg har aldrig kogt kvæder før, så min erfaring er ikke eksisterende med den slags frugter. Målet var ikke saftevand, da jeg gik i gang. Det var smuk fast gele. Kan jeg give det et opkog mere med endnu mere stivelse, eller skal jeg mon erkende, at det bare ikke gik i denne omgang???

18 kommentarer:

 1. Retterne ser utroligt lækre ud!

  På Dr. Oetkers hjemmeside kan man læse: Hvis geléen er kogt med sukker, og frugterne/bærene ikke indeholder tilstrækkeligt med naturligt pektin, bliver geléen tynd. Tilsæt evt. 2 tsk. citronsyre pr. liter gelé, og bring geléen i kog ved kraftig varme. Når geléen koger, tilsætter du 50 g sukker. Lad det koge, til geléen hænger som dråber på en ske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame. Det fik et kog mere i går. Alle glassene blev skoldet og rengjort på ny, og nu er det stivnet. Nu håber jeg bare, at det smager godt efter alt det arbejde.

   Slet
 2. Retterne på Hindsgavl er virkelig smukt anrettede, det er næsten *for* overdådigt med al den pynt.

  Jeg har svaret dig angående sikkerhed og backup ovre på min egen side. Vi finder da bare ud af et eller andet, der kan virke godt for dig :-)

  http://stegemueller.dk/blog/backup-3/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - man må sige, at nogen kan deres håndværk der ovre.

   Slet
 3. Sandelig flot anrettet. Kokke burde komme med i kategorien kunstnere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er helt enige Kisser. Taler man ikke også om kogekunst?

   Slet
 4. Uhmmm, siger jeg bare - og jeg ELsker foie gras - som faktisk er bedst med en sødlig vin til, men smag og behag er som bekendt forskellig. Det ser kanongodt ud alt sammen! Vi må se at få taget os sammen til at tage den overnatning på Hindsgavl, som vi har til gode og så få den der fantastiske middag endnu en gang. Den du viser her, er forskellig fra, da vi var der i januar, men det er vel også at forvente.
  Kvædegeleen: Min stivner forskelligt fra år til år, og jeg forstår ikke hvorfor,når jeg bruger samme fremgangsmåde! Jeg har dog haft held med at koge den op igen med en ekstra omgang geleringsmiddel. Bruger du nok sukker? Til gele skal det helst være 1 kilo sukker pr. liter saft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg smagte på det med åbent sind, men det var bare ikke mig. Og jeg tvivler slet ikke på, at vinen var den rigtige til netop denne ret.

   Jeg gik helt efter en opskrift, jeg fandt på det store net, så jeg forstår ingenting. Nu er det kogt igen med en gang pulver og det render ikke selv ud af glasset. Nu håber jeg bare, at det stadig smager godt efter at have mødt gryden igen-igen.

   Slet
 5. Uhm, jeg får lyst til at være luksuriøs og bestille et weekendophold :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Luksus er dejligt denne ene weekend om året, hvor vi tillader os det. Jeg nyder der.

   Slet
 6. En fantastisk lækker menu. Måske skulle vi vælge er ophold der næste gang.
  Jeg forstår ikke din gele ikke er blevet stiv. Det er de medt pektinindholdsrige frugter der findes og man skal slet ikke bruge geleringsmiddel. Det stivner fint uden. Selvfølgelig kan du koge det op endnu en gang med mere sukker, men det bliver altså noget gevaldigt sødt noget, mener jeg. Jeg har en gang lavet rosengele, hvor det heller ikke ville stivne. Der brugte jeg husblas. Det virkede. En anden tin kan være det geleringsmiddel du har brugt, noget skal i FØR sukkeret noget andet efter. Det er meget vigtigt at det er drn rigtige rækkefølge. Måske er det der det er gået galt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun anbefale Hinsgavl til en god weekend. Og en travetur i nærområdet, hvis vejret er til det.
   Mine kvæder er blevet til gele nu. Nu håber jeg bare, at det er blevet godt efter endnu en tur i gryden. Jeg har ikke testet smagen.

   Slet
 7. Oh lala, det ser fantastisk lækkert ud. Jeg er, som Ellen, ret vild med foie gras (selv om det ikke er så tiltalende at nyde den slags).
  Gele kan være ret drilsk, men du har fået nogle gode bud. Jeg har pektin i pulverform, som jeg tilsætter hvis det driller. Der er forskel på, hvor meget pektin frugten indeholder, afhængig af modenhed og sikkert også af årets vejrlig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det var SÅ lækkert. Tilberedt perfekt og serveret af det skønneste personale. Alt i alt en gennemført oplevelse.
   Jeg har også givet kvæderne noget pulver, og nu er det stivnet. Jeg håber, at det blev godt.

   Slet
 8. Hindsgavl lyder som et hit, sikke en lækker menu og fedt værelse I boede i. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et hit. Og et hit, der sagtens kan gentages.

   Slet
 9. Uhm, hvor skønt. Jeg elsker at gå ud og spise dejlig mad, og det må meget gerne være på sådan et smukt sted som Hindsgavl. Men lige foie gras springer jeg over... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Omgivelserne var helt klart en del af oplevelsen. Jeg nød vores ture i slotshaven og vandreturen i nærområdet. I det hele tager er der skønt omkring Middelfart.

   Slet