fredag den 10. oktober 2014

Slotsfrue for en weekend.

Det var slet ikke så tosset. At pakke bilen og vinke farvel til søn og hund og sætte kursen mod Middelfart. Sidste weekend blev tilbragt på Hindsgavl Slot i et næsten royalt værelse. Det var en sjov oplevelse at lukke sig ind og træde ind i en tidslomme. Vi ankom fredag og fandt en pizza i byen og gik slukkede lyset tidligt.

Lørdag bød på lækker morgenbuffet. Bagefter kørte vi en tur til Middelfart og kikkede lidt på bylivet og nød en hjemmelavet isbåd på havnen. Tilbage på slottet gik jeg i receptionen og hentede et kort over vandreruter i området. Vi valgte en god tur på næsten 7 km. og gik i den skønneste natur. At vi fik noget, der ligner en sommerweekend gjorde kun det hele endnu bedre. 
Lørdag aftens 5 retters menu er et kapitel for sig. Vi blev mødt med en velkomstdrink. Derefter fik vi serveret 5 fine retter med tilhørende vine, og jeg må sige, at nogen har tænkt over tingene. Alt var fint afstemt, og det hele (næsten) var rigtig godt. Aftenen sluttede med kaffe med cognac og baleys på værelset. På det tidspunkt var vi så stoppede af god mad og drikke, så vi ikke orkede at spise den hjemmelavede chokolade, der også fulgte med. 

Søndag morgen gik vi tur på slottets område og læste om den unge frøken, der kom så grueligt af dage og siges at opsøge herrer i slotsparken. Vi mødte ikke nogen. Måske fordi, det var helt lyst.

Livet som slotsfrue er slet ikke så tosset, men det var nu heller ikke dårligt at lande i virkeligheden på Helsingevej søndag middag. 

8 kommentarer:

 1. Oh, I fik et af de gamle værelser! Jeg har kun prøvet at overnatte i den renoverede (ko-?)stald. Det var meget lækkert, men ikke særlig prinsesse- eller slotsfrueagtigt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det så også så fint og strømlinet ud der ovre. Vi lå nu ganske godt og syntes, at det var sjovt at træde ind i sådan en tidslomme.

   Slet
 2. Var det jeres årlige vi-gør-noget-godt-for-hinanden weekend?

  Himmelsengen ser da herlig hed, der er ikke noget at sige til, at du nød livet som slotsfrue :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det nemlig. Det var en rigtig god weekend, og ikke sidste gang, at vi har trukket stikket for et par dage.

   Slet
 3. God ide, I fik der! Jeg vil give Fruen ret i, at staldene ikke har royale værelser, men de er STORE - man kan ikke få alt, og jeres ser virkelig meget romantisk ud.
  Og gastromiddagen ... uhm, kan jeg bare sige - de kan noget med mad på Hindsgavl, fandt vi jo også ud af i januar. Vi har en nat til gode på stedet, men det er rart at have noget at glæde sig til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da ikke det værste, man kan have til gode. Og en ekstra nat med morgenmad koster faktisk ikke ret meget. Og ja - jeg må give dig ret. De kan noget. De gør det rigtig godt.

   Slet
 4. Slotsfrue for en kort stund er slet ikke tosset. Og slotsfruer kan også nøjes med pizza, når der ikke er folk i køkkenet til at klare herskabets aftensmad ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtigt. Fruen bar endda selv pizzabakken ud igen. Man er vel af nyere tid.

   Slet