onsdag den 14. november 2012

Fy for den ledeste fiskelugt

Så du nyhederne og kontanten i går? Snakken om fiskeolie og optagelserne fra ikke særlig lækker opbevaring af fiskene inden forarbejdning. Det var underholdning, man måske i virkeligheden helst ville have været fri for.

I morges fandt jeg vores egne frem fra skabet. Der var 2 forskellige, for Sara havde også lige købt, inden hun rejste hjem fra Jylland. Og lad mig sige det på den måde. Nu har vi ikke mere. Ikke en eneste kapsel. Da jeg havde klippet hul i 2 kapsler fra hvert bæger, var beslutningen ikke svær. Jeg ved ikke lige, om jeg har lyst til at indkøbe nyt i dag. I stedet vil jeg glæde mig over, at Skagenfood var forbi, mens jeg sov i nat. Så nu ligger der 2 lækre måltider og venter. Med alt det gode fra fisken og uden lugten af harsk olie.

24 kommentarer:

 1. Ja, det var rystende!
  Eskimo 3 er den eneste fiskeolie, Anette Harbech Olesen p.t. kan anbefale.
  Men vi kan også spise kværnede hørfrø, hørfrøolie eller hampefrøolie, som er nogle af naturens rigeste og bedste kilder til omega 3 fedtsyrer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror bare, at vi suger det gode fra de friske fisk og alt vore fiskepålæg. Men helt vildt, at der er så mange penge i dårlig olie. Øv...

   Slet
 2. Jeg så det ikke, men har læst om det, og jeg nøjes vist bare med at smide mine ud.
  Tjek lige farmers indlæg:
  http://farmer.smartlog.dk/pillefisk--post1100507
  Han har en god pointe, som du også via Skagensfood er inde på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene. Jeg vil prøve at kigge den vej. Hellere frisk fisk end gammel olie..

   Slet
 3. SÅ er det jeg bliver vældig glad for at jeg ikke ejer eller nogensinde har købt fiskeolie.. GYS

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også for klamt. Stinkende og ulækkert. Og så er det jo noget værre snavs, at vi giver høje priser for dårlige produkter.

   Slet
 4. Min røg også ud - føj! Men elsker fisk, det er ofte på menuen, måske en daglig sildemad??

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig god. Jeg elsker sild. Men den smatter altså i madpakken ;o)

   Slet
 5. jeg må indrømme , jeg ville slet ikke se udsendelsen, og heldigvis har vi ikke fiskepiller i huset

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har vi heller ikke mere ;o)

   Slet
 6. Jeg gad slet ikke se udsendelsen ... vi køber aldrig nogen som helst former for kosttilskud. Det er slet ikke nødvendigt, hvis man sørger for at få en alsidig kost, hvilket jeg er helt sikker på, at du gør for dig og din familie. I får jo fisk, kan jeg se :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gør det bedste, jeg kan. Og det var jo faktisk heller ikke lykkedes mig at få familiens kræsne til at synke de klamme kapsler han smager dog den friske fisk.

   Slet
 7. Nej jeg så den ikke, køber aldrig kosttilskud, vil hellere prøve at få de nødvendige vitaminer og mineraler gennem rigtig mad. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan må det vel også helst være. Der er sinkende mange penge i tilskud og vore "hoppen med på vognen".

   Slet
 8. Køber heller ikke den slags tilskud, men burde nok interessere mig lidt for det med al den medicin jeg høvler indenbords.

  Men kan godt forstå at du lige fik fiskepillen galt i halsen, da du så det program.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, det var ulækkert. Og den sunde virkning fra fiskeolien er væk, når det bliver harsk. Heldigvis mener man ikke, at det skader.

   Slet
 9. Uha....jeg spiser fiskeolie, anbefalet af lægerne pga min tarmsygdom, men tænk hvis jeg bare gør den værre med harsk fiskeolie..yrk :-(. Må vist hellere lige finde programmet og få set det

  SvarSlet
  Svar
  1. Så prøv at læse, hvad Madame skriver her længere nede. For så skal du da have fat i noget af det gode. Heldigvis mente de ikke, at man tager skade af harsk olie. Det har bare mistet den gode effekt.

   Slet
 10. Jeg spiser ikke fiskeolie...hvor er det bare el klammo fy da da næh så hellere en fiskekasse fra Skagenfood ;-D god aften *KNUS*

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig. Frisk fisk er skønt. Og så elsker jeg også et stykke godt brød med karrysild. Guf..

   Slet
 11. Jeg så det ikke i tv, men jeg læste om det hos Anette Harbech Olesen (http://www.madforlivet.com/)
  Jeg foretrækker også "rigtig" fisk. Så kan man da lugte, om den er frisk.
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, at jeg må se, hvad der foregår hos Anette H. Olesen. Nu er min nysgerrighed vakt. Fisken fra Skagenfood lugter overhovedet ikke af fisk. Det kan jeg lide.

   Slet
 12. Hej igen, jeg har lyst til at fortælle, hvad jeg har fundet ud af om omega 3. Det er ikke nok at spise 200-300 g fisk om ugen, hvis man vil dække sit Omega-3 behov.
  1. Fordi de fleste fisk ikke indeholder særligt meget Omega-3. Det er kun de "fede" fisketyper.
  2. Fordi mange af de fede fisketyper vi spiser er fra opdræt. Især laks. Fisk fra opdræt indeholder næsten intet Omega-3.
  Spiser man mere end 300 g fisk om ugen, risikerer man at forurene sin krop med tungmetaller, DDT, PCB og mange andre farlige giftstoffer, som er ophobet i havet og dermed fiskene. Desværre er der ekstra meget af disse farlige stoffer i lige netop de fede fisk, som indeholder Omega-3 olien.

  Klem og rigtig god weekend til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. For meget og for lidt. Hvor er det altså ikke let at være menneske og skulle overleve :-) Vi må bruge vores sunde fornuft og prøve at få lidt af hvert. Og ellers putte velvære i tilværelsen på alle mulige måder. Klem og god weekend hos jer også.

   Slet