fredag den 9. november 2012

Lykke, glæde og dyb sorg

Lidt kontrastfyldt, men det er ordene, der slår mig lige nu.

Lykke, fordi min store søn stoppede og gav mig et kram, inden han gik i skole.
Glæde, fordi jeg lige nu ser frem til mine timer på kontoret.
Dyb sorg, fordi min søde veninde snart mister sin kræftsyge lillebror.

Midt i alle mine tanker er jeg klar over, at jeg er et heldigt menneske. Jeg har en hverdag, som jeg er rigtig glad for. Jeg oplever arbejdsglæde og mange gode timer med mine kolleger på kontoret. Hjemme er vi alle sunde og raske, og jeg har tre unger, der er glade for hinanden og som stort set aldrig har konflikter. Jeg ved egentlig ikke, hvorfor dette skulle skrives nu. Jeg tror bare, at jeg blev angrebet af taknemmelighed over at være hvor jeg er. 

20 kommentarer:

 1. derfor skal vi huske at leve og nyde livet, i morgen er det måske for sent ❤

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig. Og egentlig synes jeg, at jeg har det med mig i hverdagen, men jeg måtte lige stoppe op engang.

   Slet
 2. Ja, det er op og ned..sidder ved morgenbordet og Violen går rundt og "sælger" is.

  SvarSlet
  Svar
  1. Violen er helt sikkert leveringsdygtig i dine glimt af lykke.

   Slet
 3. .. Og du skønner på din gode tilværelse, det er dejligt.
  God fredag hos dig Susanne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge. Ja - jeg er noget taknemmelig for det, jeg får lov at have.

   Slet
 4. Jeg forstår dig godt. Det er bare tankevækkende, at der næsten altid skal andres ulykke til for at få os andre til at indse vores egen lykke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i hvertfald tit der, at modsætningerne bliver så tydelige, at jeg må stoppe op og tænke en ekstra gang.

   Slet
 5. Det er så godt for sjælen at stoppe op og "count our blessings" en gang i mellem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Count our blessings er et rigtig godt udtryk. Og ja - det giver mig lidt ro at tænke de store tanker en gang imellem.

   Slet
 6. De andre har sagt det, der skal siges. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg elsker de engelske ord, som Kirsten skrev.At tælle sine velsignelser kan man vel ikke sige på dansk, men det er godt at gøre det og samtidig som du turde være til stede for andre, som lige nu har det svært. Det kan blive en velsignelse for både din veninde og dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Lene. Og heldigvis falder det mig naturligt at være der for min veninde. Det er jo det, som det hele handler om.

   Slet
 7. Jeg har på fornemmelsen at du egentlig ret tit bliver angrebet af sådanne tanker. Jeg tænker selv disse tanker, om ikke dagligt, så ret ofte. Jeg vil slet ikke nævne, hvad jeg kan finde på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ud med sproget Pia. Hvad er det, du finder på?
   Du har ret. Jeg er eftertænksom. Og jeg kan tit blivet grebet af at føle mig heldig.

   Slet
 8. Jeg har så tit tænkt på, at andres død sætter vores eget liv i relief. Det er ofte først ved livets afslutning vi begynder rigtig at være taknemmelige over det liv vi har. Men du standser op og tænker efter; det er godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg faktisk, at jeg har gjort det meste af mit voksne liv. Og især efter vi mistede Mie. Der blev tingene i den grad sat på spidsen, og jeg lærte, at alt ikke bare kommer af sig selv.

   Slet
 9. Livet er dejligt og nogle gange skal man bare minde sig selv om alle de ting man har og tager for givet og så glæde sig over dem..Knus

  SvarSlet
 10. Uden at virke alt for selvcentreret, så tror jeg måske at jeg har et bud på hvorfor dette skulle skrive nu. Eller i hvert fald noget af det.

  Det er vigtigt at skønne på de gode ting i tilværelsen. Vigtigt at se at selv når alt er mørkt og sort, at der også kan være små lys. Men lever man i lys altid - så ser man det ikke som lys. Og kommer der en prik af mørke bliver man fortvivlet.

  Lys er kun lys fordi man kender mørket, også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så sandt som det er sagt. Det er kontrasterne, der lærer os at der er forskel. Jeg har prøvet at mørket har været den dominerende faktor. Derfor sætter jeg stor pris på lyset.

   Slet