mandag den 29. september 2014

Det med navne

Der har rod i netforbindelsen i weekenden, så jeg har hverken fået læst det store eller kommenteret. Men jeg fik lyst til at vende tilbage til det med navne. For glæden ved at møde Johanne fik mig til at tænke på mine niecer forrige sommer. 

Jeg var inde og besøge dem på Amager, og da vi spiste skulle Frederikke fortælle en hen masse. Under hendes endeløse strøm af ord, fik hun flere gange kaldt mig Marianne. Det er jeg vokset op med, for det hedder min søster. Hos farmor hed vi tit Marisusanne og Susmarianne, for hun kunne om nogen bytte rundt på os. Tilbage til tøserne på Amager, så blev det navnerod for meget for Augusta, der på det tidspunkt var 3 år, og hun måtte irettesætte sin søster.

"Nej Frikke, det er ikke Marianne. Han hedder faktisk Suhanne"

14 kommentarer:

 1. Augusta er da helt skrap til det med navne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er nemlig en skøn lille skrapsak.

   Slet
 2. Kært barn HAR mange navne.. :-)

  SvarSlet
 3. Den der farmorhukommelse eksisterer også i min familie. Min mormor kunne aldrig huske vores navne (7 børnebørn), så vi tit kaldt alle navnene inden hun ramte. Jeg er også smittet og kan tit komme til at kalde yngste for Maugust ;0D
  Men Augustas er da den fineste blanding ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Drengene er også vant til, at jeg bytter om her. Sara bliver gal, når jeg også kommer til at blande hundens navn ind i forvirringen.

   Slet
 4. Hehe - kender vi mon ikke alle det? Min far kunne henvende sig til min søster og sige: "Ellen ... s søster Merete ..." :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih altså. En fiks lille finte, når man skal redde den hjem. Det kan jeg lide.

   Slet
 5. Hvor er det bare nogle fine navne du får :-) Min far kunne sommetider komme alle fire døtres navne igennem inden han ramte det rigtige, og det var lang tid før hans sygdom dukkede op :-) Jeg er også kommet til at kalde nogle af mine yngre kolleger for mine børns navne, så griner de og synes at det er hyggeligt at jeg ser dem som mine børn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der tegner sig en mønster. Jeg tror bare, at det er mere end menneskeligt at bytte lidt rundt.

   Slet
 6. Ååh sådan en lille tut :)
  Jeg må indrømme at jeg sommetider også kan bytte rundt på navnene.. Dog kun fra forhenværende blondine til nuværende og storebror til lillebror osv. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg siger det ikke til nogen :-)

   Slet
 7. Sikke en skøn variation af dit navn :-) Det minder mig om min mor, som tit fik byttet om på navne og endda fik kaldt mig vores hund navn :-)

  SvarSlet
 8. Det hænder også, at jeg bytter voldsomt rundt her. Og Sara bliver vred, når jeg kommer til at blande hunden ind i rodet :-)

  SvarSlet