søndag den 19. oktober 2014

Lidt tanker på en søndag

For nogle dage siden, læste jeg et indlæg hos Mia om det at hilse på folk, man møder. Det fik mig til at tænke på en lille episode for et par uger siden. 

Jeg var på vej på arbejde, og skulle en tur ind til bageren. Da jeg går ud derfor møder jeg en mand, som jeg ikke tror, at jeg har set før. Jeg kender ham i hvert fald ikke, og jeg tror ikke, at han er en af de lokale. Da han møder mig, lyser han op i et smil - hilser god morgen og ønsker mig en god weekend. Jeg gik videre til mig bil og fandt mig selv bag rettet med øre-til-øre smil. Den rare mand, havde skudt min dag godt i gang. 

Vi talte om det på kontoret. Om hvor lidt, der egentlig skal til for at glæde, og om hvor let det burde være. Man bør nok møde verden med et smil og en flink bemærkning i stedet for at gå og tælle striberne i fortovet. 

14 kommentarer:

 1. Smil smitter og det er så godtt at få dagen startet med et smil eller en god bemærkning. God søndag til jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smitter nemlig. Og jeg gør det gerne selv.

   Slet
 2. Ja, det er nemlig så dejligt at møde den slags mennesker. Jeg læste også Mias indlæg - her hvor vi bor, hilser alle på hinanden, når man går tur. God søndag aften til jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også opvokset med en glad bemærkning. Jeg synes, at det ebber ud, også her i vores lille samfund.

   Slet
 3. Jeg har købt et lille skilt med teksten:
  SMILE - IT CONFUSES PEOPLE :-)
  Masser af smil fra Køge :-)

  SvarSlet
 4. Ja smil og glæde smitter, fedt at møde et menneske der ikke er bange for at hilse og smile. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig fedt. Og hvad er der lige at være bange for?

   Slet
 5. Bare sådan et lille smil og et 'hej', når man møder hinanden på sin vej, det er så hyggeligt. Dog ikke i Brugsen - det ville måske være at overdrive en anelse ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Også i Brugsen. Måske især i Brugsen :-)

   Slet
 6. Jeg er en af de underlige danskere der ofte hilser eller kommer med en lille bemærkning til folk jeg møder. Nogen gange får jeg et forundret eller ligegyldigt blik, men som regel smiler eller hilser folk igen. Det varmer og jeg er sikker på det er sundt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes jo at det er sjovt, når folk slet ikke forstår det og ligner spørgsmålstegn. Dejligt at du dyrker den sport.

   Slet
 7. Et lille smil og få ord kan gøre en stor forskel. Her kommer vi tit hjem og har været i snak med helt ukendte mennesker, vi har mødt på vor vej. Nogle gange får jeg en tak for hyggelig sludder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man lærer en masse i mødet med nye mennesker. Det er fornøjeligt at læse.

   Slet