søndag den 27. april 2008

Farvel mor, vi ses til pinse.....

Sådan sagde Sara, da jeg sendte hende med toget søndag i sidste uge. Der er vidst ikke meget navlestreng tilbage der..

Sara er i gang med sit efterskoleår. Det er ved at gå op for dem nu, at der faktisk ikke er ret lang tid tilbage på skolen. Så weekenderne skal nydes nu. Helst med venner fra skolen. Sidste efterår kørte en udsendelsesrække "Det store år". En dokumentar om 4 elever fra en efterskole i Jylland. Vi opdagede, at det var den skole, som Sara skulle være på, så afsnittene blev fulgt med stor opmærksomhed. I det sidste afsnit skal eleverne hjem. Der var tårer alle vegne - selv hjemme hos os i stuen.

Nu nærmer vi os tiden, hvor vi selv skal over og pakke og sige farvel til det hele. Min store pige står overfor det første rigtig store voldsomme farvel i hendes tilværelse. Det gør allerede lidt ondt i maven at tænke på det.

Men en ting er sikkert. Hun har oplevet "Det store år". Hver en krone (og det er mange) har været rigtig godt givet ud. Vi sendte en skoletræt og ulykkelig pige afsted, og har i årets løb set hende blomstre - både menneskeligt og fagligt. Der er blevet bygget selvtillid og gode venskaber.

3 kommentarer:

  1. Det lyder bare næsten for godt til at være sandt med den efterskole. Jeg håber også at vores levende børn vil afsted... Når tid er og mor her er parat ;)

    SvarSlet
  2. Jeg husker selv mit eget efterskoleophold som noget helt helt særligt. Skønt at høre at Sara har fået så meget godt ud af det.

    SvarSlet
  3. Jeg kan se at indlægget er skrevet for et år siden. Forhåbentlig er hun kommet godt hjem og har undgået de problemer der kan være forbundet med at skulle omstille sig fra en tilværelse konstant omgivet af mennesker til at være alene, da selv ens gamle kammerater fra Folkeskolen også er videre i deres liv.

    SvarSlet