lørdag den 31. maj 2014

Fætre og kusiner samlet

7 skriverier på en måned er altså lidt sløvt, hvis jeg skal mene noget. Men alligevel er det bare blevet sådan. Det er jo ikke fordi, maj ikke har haft noget at byde på. Vi har udvidet terrassen, og vi har nydt de varme aftener. Der har været en konfirmation, og vi har været i godt selskab op til flere gange. 

I torsdags fejrede vi Jonas lidt på forskud. Det var nemlig den dag, alle kunne. Også familien ude fra Christiansø. Det er sjældent, at hele flokken er samlet, så mors ønske om et billede af alle børnebørnene fik os til at prøve at samle flokken i baghaven. Det er altså ikke let. En vis frøken vil meget gerne lave kunstner, og den mindre frøken gad faktisk slet ikke at være med. 


Hvordan det gik til, at de store fik vendt bunden i vejret på de små, ved jeg egentlig ikke, men det kom der nogle ganske gode og anderledes billeder ud af. Desværre er det bedste på min telefon, så her må I nøjes med udgaven, hvor Saras hoved næsten er forsvundet bag Frederikkes fod. 


Som det tydeligt fremgår af billedet, var mine unger store, før der kom flere børnebørn. Der er 7 år mellem vores yngste og fætter Viktor, som er den første af de små (som vi jo ikke kan blive ved med at kalde dem). Det er for øvrigt, når der tages sådanne billeder, når hele flokken er samlet, at jeg mærker, at der mangler en. De burde jo have været 7 på billedet. 

Jonas har fødselsdag i dag. Min store dejlige unge er nu 15 år. Han har længe været højere end sin søster, og det er snar kun frisuren der afgør, hvem af drengene, der er højest. Han har selv fået lov at vælge dagens menu, og man ved, at ungerne er store, når man bliver sendt til slagteren efter en god bøf i stedet for at køre til "Den gyldne måge" efter et måltid af tvivlsom karakter. 

12 kommentarer:

 1. Tillykke med Jonas - og sikke nogle skønne billeder :-)

  SvarSlet
 2. vil lidt forsigtigt anbefale at du får kigget rigtig godt på det billede der har puttet sig i din telefon.. det er nemlig et sjovt billede af "børnebørnene"... og hvis der findes et med det reglementerede antal hoveder så har I et skægt og anderledes børneportræt dér...

  Tillykke med ham.. og jeg kan nu godt forstå menuvalget :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er blevet kikket. Og udvalgt. Det er bare meget lettere at føre billeder over fra kortet til kameraet. Dovenskaben længe leve, eller noget i den retning.

   Slet
 3. Tillykke med ham - dejlige billeder. Jeg får heller ikke skrevet så meget på bloggen mere men det må så bare være sådan det er :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det svinger, og lige for tiden er der andre ting, der åbenbart fylder mere. Og sådan skal det vel i virkeligheden være.

   Slet
 4. Festlige billeder :-D Skønt at se, at de store og de små har det skægt sammen. Tillykke med Jonas. Nu har du virkelig ikke små børn mere. Så den gyldne måge er ikke længere i høj kurs til fødselsdagsmenuen. Donnaen vil pt helst have sushi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jonas er den eneste her i hytten, der ikke har fanget det guddommelige ved sushi. Derfor den gode bøf. Og jeg skulle hilse og sige, at den var god.

   Slet
 5. Jeg kan godt forstå din mor ønske sig et billede af alle ungerne samlet. Det er nogle dejlige billeder. Men de små vil altid være de små, også når de bliver voksne, sådan er det i hvert fald i vores familie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt. Det er en betegnelse, der hænger på. Man skal bare være varsom med den, når de små hører det, for de føler sig på ingen måde små mere.

   Slet
 6. Tillykke med Jonas (lidt forsinket...)
  Det der med fætter/kunsine-tæt-på-hinanden-så-de-kan-lege kender vi heller ikke rigtigt til. Der er en aldersforskel på 43 år mellem den ældste kusine og yngste fætter (vores yngste) hos os. Men det ser ud som om jeres kommer rigtig godt ud af det med hinanden og så er aldersforskel jo ligegyldigt :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en stort spænd, må man sige, så selvfølgelig vil det være forskellige relationer, der gælder.

   Slet