lørdag den 5. januar 2013

Det sker bare ikke...

Juledag valgte min tørretumbler at køre for sidste gang. Absolut sidste gang. Vi har fået små signaler, men det gik jo alligevel. Men denne gang var det slut. Helt slut. I en stor familie er den svær at undvære, så straks var herren i huset på nettet for at undersøge, hvad der findes. Noget med strømforbrug kontra pris. Hvor meget rummer de, og skal de tilsluttes afløb eller en luftslange ud til haven. Alt det tekniske, som jeg er så glad for, at han tager sig af.
 
I går landede den nye tumbler så på sin plads. Ved siden af vaskemaskinen, som i øvrigt blev indkøbt mellem jul og nytår for 4 år siden. Den ligner en rumraket med lys og lyde, men vi skal nok blive gode venner. Det kan jeg mærke.
 
Nu skulle alt jo være godt. Men da kyllingestykkerne til pizzaen skulle vendes på panden i går, viste komfuret træthedstegn. Den ene zone vil ikke rigtig, når man kun bruger den lille del af den. En ting er sikkert. Jeg køber ikke nyt komfur nu. Der er stadig 3 kogezoner tilbage og en ovn. Og hvis det er sådan, det skal være, så lever jeg med det. Der er planlagt nyt køkken i sommeren 2014 og først der skal der købes nyt. Ikke et sekund før.

30 kommentarer:

 1. SÅ typisk!!
  Den var vi på, da sommerferien satte ind sidste år. Vaskemaskinen stod af på 1. feriedag og med 5 medlemmer kan den bare ikke undværes. Så det var også en ny.
  Og så kommer det aldrig alene, altid i par eller á 3.
  Vores to i vente er en ny ovn og en ny fryser. Begge dele fungere ikke helt som det skal...

  Hvad med en tur i den blå avis. Det kunne være der var et billigt komfur, der kan holde 1½ år til, så alt i det nye køkken bliver nyt.
  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. WOW!
   Endelig dukker dine indlæg op på min læseliste også. Du er nemlig gemt i en favoritmappe, så jeg er sikker på at få læst dine indlæg :0D

   Slet
  2. Jeg krydser bare fingre og håber. Og man kan da lave de fleste retter med 3 kogezoner. Vi havde ikke flere plader på vores første komfur.

   Slet
 2. Vi måtte skifte komfur, tørretumbler og ovn, indenfor et par måneder, for et par år siden. Det var ikke lige med i beregningen. Det udløste en noget billigere sommerferie.
  Alligevel er jeg glad for udskiftningen, især ovnen og jeg er gode venner. For første gang har jeg en ovn som forstår de varmegrader den bliver indstillet til :o)
  Håber dit komfur klarer sige igennem den resterende tid :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den har vi også været på engang. Det kunne i den grad ses på elregningen, at der blev indkøbt nye apperater. Vi har haft nogle gamle strømslugere.

   Slet
 3. Det går nok....klarede mig ½ år med kun 1 blus og ovn....det var et eller andet med installationen, men NU funker det hele :-) hold uuud

  SvarSlet
 4. ps havde sådan en lille fint induktionsplade købt for en 2-300kr, er fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. man kan klare meget, når man kan se lyset på den anden side. Så det går nok. Det skal det da bare

   Slet
 5. Håber det holder.. ellers må du blive supergod på webergrillen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig. Den står alligevel ude i gården og bliver i virkeligheden brugt for lidt.

   Slet
 6. .... ellers må den stå på rugbrød. Der er jo også mange forskellige dejlige slags pålæg idag :)

  Jeg går og har det lidt på samme måde med bilen. Den står stadig på værksted, mens brevet fra synshallen dumper ind :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kommer ikke til at sulte. Det er helt sikkert. Og det er faktisk slet ikke så tit, at man har gang i alle fire plader.
   Øv - det er surt med bilen. Den kan man jo heller ikke undvære.

   Slet
 7. Jeg håber DU bestemmer, og ikke komfuret. Visse ting lever deres eget liv!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig Kisser. Jeg VIL bestemme. Sådan må det blive.

   Slet
 8. Sådan er det, der ryger altid flere ting på en gang, men nok også fordi mange af tingene er købt på samme tid..Håber I klarer jeg til næste år..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det ser man tit. Og altid lige oven i en ferie eller julen, hvor der i forvejen er blevet hulet lidt for meget i formuen.

   Slet
 9. Det sker altid at tingene vælger at stå af i par; jeg håber for dig at de resterende tre kogeplader holder indtil køkkenet skal skiftes ud.

  Da jeg købte min første stationære vaskemaskine købte jeg en Miele, fordi jeg havde hørt, at så behøvede man ikke tænke på vaskemaskine de næste 10 år eller mere. Og indtil videre kører den også ganske upåklageligt. Den var godt nok også dyr, så den skal altså bare holde...

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores første vaskemaskine kostede en krig. Den var død efter 3 år. Inden vi fik børn - så det var kun efter os to. Men man kan vel være uheldig med selv det bedste. Jeg tror slet ikke, at vaskemaskiner er lavet til at holde så længe mere. Vi har konstateret, at de lever 4-5 år her. Stort set uanset anskaffelsespris.

   Slet
 10. Om ikke andet, kan I vil klare jer med grillen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig Lene. Og frisk brød fra ovnen. Det skal nok gå.

   Slet
 11. Den med alle gode gange tre holder desværre ofte i en husholdning - jeg har ikke nogen fornuftig forklaring på det; sådan er det bare. Jeg håber, din vilje sejrer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg også. Ellers må vi lave simple retter og tage grillen til hjælp. Jeg gider ikke at købe noget, som jeg ved, jeg ikke skal beholde.

   Slet
 12. Åh, noget juks :-( Lad os krydse fingre for, at den ene zone på komfuret ikke er ramt af noget smitsomt. Ellers stemmer jeg også på Den Blå Avis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror absolut ikke, at det smitter. Ellers kender jeg en, der godt kunne finde på at lette låget på komfuret og gå i gang med måleinstrumenterne.

   Slet
 13. Vi har også været gennem udskiftning af de fleste hårde hvidvarer.. Håber jeres komfur holder et års tid endnu.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal bare holde. For jeg skal ikke have komfur i mit nye køkken. Det bliver noget med kogeø og indbygningsovn.

   Slet
 14. Præcis. Det skal byttes ud når det virkelig ikke kan mere! Du kan også sagtens leve med tre kogeplader indtil da!

  SvarSlet
  Svar
  1. Og hvor tit bruger vi lige alle fire? Kun til jul, og der er det ikke mig, der er ved grydeskeen.

   Slet
 15. Vi var det samme igennem for 3 år siden. 14 dage før jul gik tørretumbler. 1, 5 uge efter gik vaskemaskinen og en uge i det nye år gik opvaskemaskine. For pokker det var en dyr jul.. På den positive side er, at vi valgte at købe energii klasse AAA+

  SvarSlet
  Svar
  1. Fortsættelse - pokkers IPad.... AAA+ af nye maskiner og på 3 år har de alle 3 tjent sig ind igen på den strømbesparelse de har betydet. Så tænk over energi klassen når I invisterer i ny maskinpark. Knus Lena

   Slet