torsdag den 3. januar 2013

Hvor kan man finde den?

Mit hoved er fyldt med gode idéer. Jeg har aftalt med mig selv, at jeg skal til at røre mig. Ikke fordi, at det er smart, eller fordi andre gør det. Jeg har en meget bedre grund. Jeg gider ikke at have ondt, og det får jeg, hvis jeg ikke passer på. Lige for tiden er ryggen træt, når jeg står op, og den gør faktisk lidt ondt. Så er det, at jeg tænker. Når jeg nu så gerne vil. Når jeg nu slet ikke er i tvivl om, hvad der er det rigtige.... Og jeg kunne blive ved.

Den del af sundheden, der går på at putte gode ting i munden og lade det mindre gode ligge, mestrer jeg fint, når beslutningen er taget. Jeg er ikke fanatisk. Faktisk kan jeg godt finde ud af at spise et enkelt lille stykke kage og lade resten ligge. 
 
Jeg har fundet en bog. Den lå på min reol, og faktisk kan jeg godt huske, at jeg engang kom til at købe den. Den hedder noget med 12 minutter - 12 uger. Den handler blandt andet om at finde motivation og holde fast. At få det at røre sig til at blive en naturlig del af hverdagen. Og da jeg har lovet mig selv, at jeg også skal læse i det nye år, kan jeg jo starte med den motion det giver, når man løfter hånden og bladrer videre i bogen.

16 kommentarer:

 1. Et godt nytårsforsæt, jeg kan måske låne den bagefter..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt klart. Finder jeg noget klogt, så deler jeg selvfølgelig gerne.

   Slet
 2. Motivationen kan være en drilsk fætter at holde fast.. Jeg håber det lykkes dig at finde den. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge. Jeg må til at lede. Indtil nu sker det vidst kun i mine tanker.

   Slet
 3. Held og lykke Susanne, og du skal vide, at det at falde i er en naturlig del af det at ændre vaner, man bliver klogere og klogere for hver gang. Her skal motion også på programmet igen, for som dig kan jeg også mærke, at min krop har det godt med at blive rørt. God dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Når jeg læser hos dig, bliver jeg imponeret over, at du får flettet dine ture ind. Også når det er mørkt og frosten bider. God dag til dig Lene.

   Slet
 4. pøj pøj med bogen ,,,, det er nemlig rigtigt , man skal røre sig , første skridt er side fire og fem i bogen, så skal du bare se , side seks går som en leg ,, pludselig står du med løbeskoene i hånden og tænker , hvad har jeg gang i , måske skulle man prøve , bare en lille tur ned af villavejen , om et år er målet måske et maratonløb .........
  ok mindre kan gøre det ,,, ;-) ej spøg til side , vi burde alle finde løbe eller traveskoene frem NU

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kommer aldrig på maratonruten. Aldrig. I hvert fald kun på en lille del, og det bliver nok gående. Min udfordring lige nu er, at det er mørkt, når jeg kører om morgenen, og mørkt når jeg kommer hjem. Men du har ret. Man er nået langt, hvis traveskoene bliver spændt på med jævne mellemrum. Og lille hund ville elske det.

   Slet
 5. Åh, hvor jeg kender det. Du må endelig fortælle om det, hvis du finder de vises sten og finder ud af, hvordan man 'holder ved'. Jeg vil nemlig også godt lære det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lover, at jeg deler ud af min viden, hvis jeg finder ud af en hel masse. Vi har en aftale.

   Slet
 6. Jeg er også interesseret i opskriften på at holde ved. Jeg ville faktisk gerne begynde at løbe, men har så svært ved at tage mig sammen, bla. fordi de gange jeg har prøvet, har jeg fået rigtig ondt i det ene knæ og hofte, og derfor har jeg konkluderet, at løb ikke er noget for mig.

  Det er godt at cykle frem og tilbage til arbejde, det er så at sige "gratis" motion, for man skal jo under alle omstændigheder bruge tid på at komme derhen. Er cykel-pendling en mulighed for dig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror aldrig, at jeg bliver løber. Den med cykelpendling er tit oppe at vende her. Bo ville cykle, hvis han havde mit job. 8 km. hver vej. Jeg synes nu ikke, at det er cykelafstand. Det er ud over åbne vidder og nogle seje bakker. Jeg vil så være moden til et bad, når jeg møder. Og det er ikke charmerende på kontoret. Så jeg må finde på noget andet.

   Slet
 7. Hehe, det er bare med at starte i det små ;-)
  Jeg har lige læst, at man endelig ikke må lægge ud med at sætte barren for højt; det øger risikoen for, at man falder fra, så jeg tror du er startet helt rigtigt med bare at ville bladre i bogen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis. Det er noget med at give sig selv små succesoplevelser i stedet for at fejle fuldstændigt. Jeg må hellere får hevet den bog ned fra hylden.

   Slet
 8. .. ingen siger at man skal starte med at lave en ironman..
  Man kunne jo starte med en gåtur. Mon ikke Dodo ville blive glad for lidt kvalitetstid ;-)

  Men jeg kender det godt - undskyldninger er der nok af. Man skal virkelig ville det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dodo ville elske det. Virkelig. Jeg tror også, at vi skal ud på morgenture, når det bliver lyst igen.
   Det værste er jo, at jeg er ikke engang nået til undskyldningerne. Jeg er kun nået til at erkende, at jeg skal.

   Slet