fredag den 28. februar 2014

For 21 år siden

Altså i går, for 21 år siden. Det var dagen, hvor denne lille fine kirke lå badet i solskin og flaget var hejst. Det var dagen, hvor jeg gik ind med min far og kom ud med Bo. Nu som Frue. Vi havde den skønneste dag med familie og venner hjemme i vores hus, der dengang rummede en stue på størrelse med en god balsal. 


Vi bor stadig i det samme hus, og i går markerede vi dagen med lidt god mad og et enkelt glas. For vi er heldigvis også stadig gift. Jeg husker, at en gammel vendinde en gang sagde til mig, at nu havde de været sammen så længe, at de ville blive sammen altid. Dengang var vi bare 40 år, og de havde været gift omkring 16 år. Hendes ord overraskede mig, for når man er 40, skal man da ikke bare blive sammen, fordi det er det letteste, og fordi det plejer vi. Hun lagde slet ikke skjul på, at de levede som venner, og det gik jo meget godt.

Jeg skal ikke dømme andres valg, men ordene fik mig til at tænke. Når man er 40 har man måske mindst lige så mange gode år tilbage, og så skal man ikke nøjes. Så skal man mærke efter og finde ud af, hvad man gerne vil. Jeg kan med ro i stemmen sige, at jeg stadig er gift, fordi jeg har lyst til det, og fordi min mand stadig gør mig glad. Faktisk har jeg planer om at følges med ham mange år endnu. 

Jeg fik den smukkeste buket af ham i går. Desværre er kortet til mit kamera kaput, så jeg kan ikke billeddokumentere før senere på dagen, hvor posten forhåbentlig har været med et nyt. 

24 kommentarer:

 1. Stort tillykke med bryllupsdagen! Vi er heldige at have mænd, som vi stadig er meget glade for :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja - og det skal man glæde sig over og sætte pris på.

   Slet
 2. Nej man skal ikke nøjes.. Dejligt at I stadig vil hinanden og jeres fælles liv. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man skal mærke efter og så kan man vel egentlig selv gøre meget for at holde liv i gløderne.

   Slet
 3. Stort tillykke med de 21 år, det er dejligt at i stadig er sammen og af de rigtige grunde. Man skal nemlig ikke nøjes - uanset alder.
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette. Nej, når man bliver sammen, skal det gerne være af de rigtige grunde.

   Slet
 4. Tillykke til jer to. ¨
  Jeg kan til nød forstå, at man kan leve sammen som venner, når man er 80 og ikke rigtig orker at finde en ny partner, når nu den gamle trods alt er god nok, omend lidt lunken, men som 40-årig??? Eller 60-årig?
  Aldrig i livet!
  Hvor er det godt, at I er sammen af lyst og ikke af nød. Det samme kan jeg heldigvis sige om John og mig, selv om vi har sølvbryllup i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aldrig i livet....
   Jeg synes, at det er mærkeligt med de sølvbryllupper. Vi er i sagens natur selv 4 år derfra, men jeg synes altså, at det er mærkeligt. For det er jo gamle mennesker, der har sølvbryllup, og det er vi jo ikke :-)

   Slet
 5. Stort til lykke med dagen.
  Og alt er lige præcis som det skal være :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kisser. Ja - der er orden på tingene. Og jeg passer på det, jeg har.

   Slet
 6. Tillykke til jer :-)

  Og nej, det skulle helst ikke være nødvendigt at 'nøjes'. Alligevel kan jeg godt forstå, hvis der er nogen, som simpelthen ikke kan overskue fx de økonomiske konsekvenser af en skilsmisse og hellere vil leve som venner end i økonomisk armod. Godt, du ikke behøver at gøre dig den slags overvejelser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har siddet og set "I hus til halsen", hvor folk hænger på deres bolig flere år efter et brud. Det må være ganske afskyeligt.

   Slet
 7. Det er bare så dejligt at høre om nogen, der har valgt den rette livsledsager og vil blive sammen resten af livet. Der er alt for mange (halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse), der giver op for nemt.

  Det er sørme da alt for tidligt at give sig til at leve som venner i en alder af 40 år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja statistikken taler sit klare sprog. Og det er sikkert også rigtigt for nogen. Mens andre kunne være nået langt ved at tage fat og gøre noget ved tingene.

   Slet
 8. Stort tillykke. Når man står som ung, er 21 år længe at tænke frem, men i dag når jeg tænker 36 år tilbage som hustru til samme mand, tænker jeg, hvor er alle de år blevet af. Jeg er også klar til endnu flere år. Det behøver ikke være kedeligt, at bo under samme tag med samme mand i 40 år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis har vi selv lov til at være medvirkende til, at det ikke bliver kedeligt. Man skal bare huske på det ind imellem.

   Slet
 9. Tillykke til jer begge, Susanne. Dejligt at I stadig har en god grund til at blive sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ditte. Vi er enige om, at vi ikke er færdige endnu, og det er jo meget heldigt.

   Slet
 10. Tillykke med bryllupsdagen.. godt at I bliver sammen når det er det I vil... det andet er sgu osse så rodet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak til dig. Du har ret - det er noget rod.

   Slet
 11. Tillykke med i torsdags.
  Der er heldigvis mange måder at leve sammen på og jeres er med baggrund i noget smukt :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kari. Hvis man husker, hvorfor det hele startede den gang i tidernes morgen, så er man nået langt.

   Slet
 12. Forsinket tillykke med bryllupsdagen, og som tilføjelse til debatten så kender jeg nogen, hvor den ene føler sig som ven, den anden som kæreste, mon ikke det er håbet, der får ægteskabet til at vare der?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene. Der er nok flere steder, hvor den ene måske er kølet lidt og den anden stadig elsker. Det må være et svært landskab at navigere i.

   Slet