onsdag den 16. juli 2008

Hjemme igen

Og det var vi været nogle dage....

Sara blev mere og mere dårlig. Halsen hævede og feberen rasede. Ikke halsbetændelse, så ingen behandling. Så vi pakkede og kørte hjem før tid. Fornøjelsen var ved at være overstået og Sara ville bare gerne hjem.

Hjemme har de lokale læger tage blodprøve og stillet diagnose. Kyssesyge. Hun er rigtig dårlig, har feber og er stadig hævet i halsen. Og så taler hun som om der ligger en varm kartoffel på tungen. Desuden giver det ondt i maven.

Denne tilstand varer som regel 1 - 3 uger, i sjældne tilfælde længere. Derefter er der dømt træthed i op til et halvt år. I det halve år fraråder lægen også voldsomme udfoldelser som hård sport. Alkohol bør man holde sig fra - også i et halvt år fra diagnosen er stillet. Så der er lange udsigter.

Det er rigtig godt, at vi har ferie, så vi kan være hjemme og passe hende. Jeg glæder mig midt i det hele over, at hun fik lov at fuldføre sit ophold på Skamlingsbanke Efterskole, og at hun sansynligvis er så meget ovenpå, at hun kan starte på et nyt skoleforløb til august.
Skynd dig at blive rask Putti, så vi kan hygge os igen.....

6 kommentarer:

 1. Åh nej altså - det lille pus!

  Jeg har selv haft kyssesyge for mange år siden, så der er masser af empati herfra!

  SvarSlet
 2. Øv bøv.. Det lyder ikke særlig fedt. Har heldigvis ikke haft det selv. Men ved at det kan være en rigtig hård omgang.

  Rigtig god bedring med hende.

  Knus

  SvarSlet
 3. Øv det er jeg ked af at høre Susanne. Så ville det have været bedre med en halsbetændelse. Jeg kan godt huske at diverse venner i folkskolen havde det. Nogle var værre ramt end andre. Men der hvor melidenheden lå dengang var omkring at dem der havde det, ikke måtte drikke alkohold i så lang tid. Ak ja, det var så langt ens fatteevne gik dengang. Åh de teenage år......

  Jeg håber at hun kommer sig hurtigt det lille/store pus. Det skulle bare ikke være særlig rart me dsådan en omgang. :-(

  Tanker fra Jeanette

  SvarSlet
 4. Det var sgu da en streg i regningen!
  God bedring med hende :)

  SvarSlet
 5. Åh god bedring! Jeg husker hvor led den der diagnose var - mest pga det der med alkohol... Vi røg cigaretter på glasbong i legehuset istedet, hele mit håndboldhold fik det på engang(vi delte drikkedunnke) Så vi fandt på alternative måde at blive skøre på, men det år blev vi danmarksmestre, ingen tømmermænd søndags-kampdag :o)- GOSH, håber sgu ikke hun læser med her, men tog lige et "trip down memory-lane" der!

  SvarSlet
 6. Der er langt hjem fra efterskole, hvis man bliver dårligt.

  Det har jeg prøvet og den oplevelse forfølger mig stadig flere år efter.

  SvarSlet