tirsdag den 25. september 2012

Lidt om arbejde

På mandag starter et nyt kapitel i mit arbejdsliv. Og alligevel ikke rigtigt. Jeg vil stadig stå op og finde kontoret og mine kolleger, som jeg er rigtig glad for. Vi skal flytte lidt om og får nye pladser, men opgaverne vil være de samme, og der vil stadig være plads til kontorkattene.

Ændringen i min tilværelse er, at jeg nu har valgt at få fuld tid. I mange år har jeg ellers svoret, at det aldrig skulle ske igen. Sidst jeg arbejdede 37 timer om ugen (og fik løn for det) var i perioden august til oktober helt tilbage i 1995. Efterfølgende var jeg helt nede på 22 timer i en periode på 7 år. Det fungerede fint, for det var i den periode, hvor børnene var små, og hvor Mie og Jonas kom til verden.

Herefter kom jeg på 30 timer, da jeg arbejde i foreningen, og de sidste 7 år har jeg også ligget der omkring i timetal. Nu har jeg stort set arbejdet fuld tid siden januar og er ved sidste trivselssamtale blevet enige med chefen og mig selv om, at jeg lige så godt kan fortsætte og hæve min løn derefter. For jeg trives med det. Jeg har ikke noget imod at tage fuld tid nu, hvor ungerne er blevet store, og vores dagligdag er en ganske anden.

Min arbejdsplads er yderst fleksibel. Hvis jeg får brug for en fridag, så får jeg den, så jeg er ikke bange for at sælge mine fridage for løn. Så alt i alt tror jeg, at det er en fin løsning. Jeg får mere på bogen (som det vidst hed i gamle dage), men kommer ikke til at mærke den store forskel. Og hvordan er det lige. Man har vel bare et standpunkt til man tager et nyt.

24 kommentarer:

 1. Sådan har mit arbejdsliv også været...fuld tid-nedsat tid - lidt op i tid og nu fuld tid.
  Dog ville jeg allerhelst have fuld tid på samme arbejdsplads...men min nuværende ordning virker også :)
  Held og lykke med dit nye standpunkt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er blevet plads til lidt mere ego, og det kan jeg faktisk godt lide. Det kommer ikke til at give de store forandringer i huset.

   Slet
 2. Det er de ændrede standpunkter, der giver lidt variation i hverdagen ;-)
  Jeg havde i mange år en time mindre om dagen, fordi jeg havde meget langt til arbejde og var alene med C.
  Da jeg fik mit nuværende job, skulle jeg være på fuld tid - det var lidt svært at vænne sig til den ekstra time, men som du siger, er pengene jo gode nok :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er heldig at arbejde tæt på mit hjem, og på sigt skal vi også have mulighed for en hjemmearbejdsdag. Og den eneste forandring jeg for alvor kommer til at mærke, vil være lidt mer i skat - og lidt mere til MIG.

   Slet
 3. Dejligt med en fleksibel chef og arbejdsplads.. Jeg ville SÅ gerne ned i tid, det er desværre ikke en mulighed i mit nuværende job..
  Tja.. egentlig ville jeg vel bare gerne ned på fuld tid.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være dit mål Inge. At komme ned på fuld tid. Jeg krydser fingre for, at det må lykkes.

   Slet
 4. Det er bare godt - du er enormt heldig at have en god arbejdsplads hvor der er plads til det hele - også medarbejderen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved det, og måske det lyder lidt frelst, men det er altså noget af det jeg sætter pris på. Stort set hver dag.

   Slet
 5. Når nu du er inde i vanen med fuld tid, så er alt jo som det skal være.
  Jeg er SÅ GLAD for mine 28 timer - efter i mange år altid at have arbejdet fuldtids.
  god tirsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis. Og jeg er da heller ikke i tvivl om, at jeg også engang skal den anden vej igen. Lige nu passer det her bare fint. Og når muligheden så byder sig.

   Slet
 6. Dejligt for dig, at du er på an arbejdsplads, hvor I kan finde ud af at få tingene til at køre på en fleksibel måde. Og ja, din situation er jo helt anderledes nu med store unger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tiden ændrer sig, og jeg ændres med. Og jeg Lan mørke at det er fedt at gøre noget, fordi jeg har lyst, og fordi jeg kan.

   Slet
 7. dejligt med en god arbejdsplads, og når du nu er der på fuld tid alligevel, ja så kan du ligeså godt på sat lidt mere ind på bogen :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig. Jeg har levet småt mens ungerne var små, og det er IKKE nogen klage. Men nu har jeg mulighed for også at være mig, og det nyder jeg.

   Slet
 8. Hvis du alligevel er der fuld tid, så kan du jo lige så godt få lønnen for det, og når der så også er plads til fridag så er det bare fint..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg ser kun fordele. Og det er fedt. Jeg er ikke et sekund i tvivl om. At det på et tidspunkt skal gå den anden vej igen. Men det tager vi til den tid.

   Slet
 9. Virker som om det er en ganske gennemtænkt beslutning du der har taget, og som du selv er inde på så giver det lidt mere - til pensionen også, og det er så sandelig osse værd at tage med.

  Godt du stadig kan få dine lejlighedsvise fridage ved behov.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er meget gennemtænkt. Jeg har tidligere stået med valget, men sagt det fra, fordi jeg ikke kunne rumme det. Nu gør jeg det, fordi jeg har lyst -og det er fedt.

   Og du har helt ret. Selv om jeg "kun" er midt 40, så er det med pensionen da væsentligt.

   Slet
 10. Dejligt at du kan få fuld tid, som du gerne vil have! Jeg har også prøvet lidt af hvert, men gik i de seneste år ned på en 4-dages uge. Klem og en god aften til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også sagtens se d gå den anden vej igen, når jeg på et tidspunkt har fået tømt reden og ikke har d samme behov mere. Men lige nu nyder jeg mit arbejdsliv og de ting, spm det medfølger. Det er da lidt af en gave.

   Slet
 11. Det er dejligt når arbejdspladsens og medarbejderens behov følges ad og det er skønt at du kan få fuld tid, når det er det, du gerne vil. Selv har jeg altid været på fuld tid, men kan nu godt drømme om at gå ned på 30 timer og så holde fri hver onsdag.

  SvarSlet
 12. Tiderne skifter, og lige nu vil jeg gerne have det hele med. Jeg har haft mine onsdagsfridage, og jeg elskede det. Og jeg skal da heller ikke afvise, at jeg en gang får lyst til det igen. Faktisk taler vi timetal hvert år, når vi har vores medarbejdersamtale.

  SvarSlet
 13. Det skal nok blive godt når du selv har valgt
  En dejlig aften til dig knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror på det Gitte. Knus til dig.

   Slet