lørdag den 16. februar 2013

Pingvinklubben

Vi fik tømte fars lejlighed i går, og det gav selvfølgelig anledning til en masse snak og opfriskning af gamle minder. Noget blev kasseret og andet blev pakket ned, så vi senere kan mødes og tage stilling til det forskellige.
 
Så længe jeg kan huske, har far haft tre ens pingviner stående på toppen af den ene reol. Jeg troede egentlig, at det var sparebøsser, men det er porcelænsfigurer af ukendt herkomst. De har aldrig sagt mig ret meget, og jeg troede da egentlig også, at de skulle med på genbrugsstationen. Men min søster ville det anderledes.
 

Det er tre, vi er tre, vi skal have en hver. Og de skal stå synligt fremme. På den måde blev pingvinpagten en realitet, og en måske knapt så flaterende figur har fundet frem til min stue. I går blev den sat i vinduet ved siden af lyset. Hvor den lander endeligt, ved jeg ikke rigtigt endnu. Der mås tænkes over tingene, for den skal jo være synlig. Og sådan blev noget, som jeg absolut ikke havde planer om at tage med hjem pludselig til en ting af betydning.

24 kommentarer:

 1. En pingvinpagt er en stor og vigtig pagt.. Super ide.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt spøjs, men nu også meget sjov. Nu slipper jeg jo aldrig af med den, uanset hvor lidt det var meningen, at den skulle med hjem. Nu har den fået betydning.

   Slet
 2. Det kan jo ende med at du kommer til at holde af den..;-D Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg faktisk lige ved at tro. Og det var egentlig ikke meningen :-)

   Slet
 3. Det er da en skøn idé ;) Håber du finder en god plads til den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal jeg jeg. Nu er jeg jo forpligtiget. For hvem ønsker at få to søskende på nakken :-)

   Slet
 4. Sådan en pagt er god at have, og lur mig om ikke både din far og dine søskende får en lille tanke, når du går forbi pingvinen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har uden tvivl ret Lene. Nu gælder det bare om at finde den rigtige plads til kunstværket.

   Slet
 5. Åh ... Jeg havde helt glemt pingvinerne på min farmors reol. Jeg var så fascineret af dem, og jeg fik aldrig lov til at se nærmere på dem.

  De blev vel smidt ud.

  Gitte K

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du kikker med Gitte...

   Vi kom også i tanke om ting fra farmors hjem, da vi ordnede fars. Ting som må være smidt ud eller landet hos min fætter.

   Slet
 6. Hehe - man har et standpunkt ... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - lige ind til man får påduttet et nyt :-)

   Slet
 7. Jeg synes da faktisk, at pingvinen står vældig godt der i vinduet. Herligt med "Pingvinpagten".

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må være ærlig at indrømme, at jeg ikke helt ser, hvor han skal være endnu. Han matcher ikke rigtig noget andet her i hytten :-)

   Slet
 8. God ide din søster fik der, og jeg er helt sikker på at du finder en rigtig god placering til pingvinen, så den stadig er synlig men måske ikke helt så synlig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har en god pointe der. Jeg må gradbøje synlig lidt.

   Slet
 9. det kan godt være du ikke syntes så godt om figuren, men pingvinpagten er fin, den binder jer søskende sammen omkring jeres far ❤ -❤❤❤

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis. Og så må jeg jo vænne mig til symbolikken og finde den rigtige plads til ham.

   Slet
 10. Det var da en skøn idé hun fik der... Om hundrede år, sidder dine oldebørn, og deres grandgrandgrand- fætre og kusiner, og fortæller om disse betydningsfulde pingviner som er gået i arv, fra dit fædrende ophav.
  Jeg er sikker på jeres far, sidder på sin himmelsky, og hygger med Mie, og fortæller den virkelige historie om, hvor de pingviner kom fra ;)
  .... og så vil jeg sige dig... Jeg er vild med den pingvin. Super flot figur...
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Den historie kender vi slet ikke. Jeg aner ikke, hvor de kommer fra. Jeg kan bare huske, at de har stået der længe. Knus til dig Lotte..

   Slet
 11. Det er da en sød tanke...og jeg kan nu rigtig godt lide den. Minder lidt om min første sparebøsse jeg fik i banken hihi
  God søndag til jer knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det var Pondus med det røde halstørklæde. Dem husker jeg godt. Jeg har aldrig selv haft en, for vi brugte en anden bank. Knus....

   Slet
 12. Sjovt som ligegyldige ting, pludselig kan få stor betydning.
  Jeg mener der var noget med at når man havde tømt et vist antal sparebøsser så fik man udleveret en i keramik. Måske har der været tømt mange pingviner?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg ikke, men jeg skal da ikke afvise. Pingvinerne hørte vidst Danske Bank til, og her har far aldrig været kunde.
   Men du har ret. Den pingvin var aldrig kommet ind i mit hjem, hvis jeg havde set den på en hylde i en forretning.

   Slet