torsdag den 11. april 2013

Små gule sedler, og klodser der skal væltes

Jeg har travlt lige for tiden. Både på job og hjemme. På arbejdet er vi nu på de sidste årsregnskaber samtidig med, at det er ved at være tid til at beregne og indberette moms for 1. kvartal. Planlægning er en by i Rusland, for pludselig kommer der en mail fra håndværkeren med regninger, der skal skrives, eller gartneren skal akut bruge nogle tal til banken. Sådan er det, når vi arbejder med deadlines. Vi når det altid, men vejen dertil kan godt blive temmelig hektisk.
 
Hjemme har vi i sagens natur også en del at tænke på. Køkkenet er planlagt til mindste detalje. Vi venter faktisk bare på, at det bliver den 29. april, og at der er ordnet efter konfirmationen. Lige nu løber mine tanker rundt i den sang, som jeg ikke synes er god nok. Jeg skal lige huske at melde endeligt tilbage til kokken med menuen. Nævnte jeg lige, at der også skal blomster og servietter til. Ikke lys, for en af vores gæster lider af KOL, og vi skulle jo nødig aflive nogen. Så er der lige gaven til søster, der har fødselsdag i næste uge. Tiderne hos min nye fys-ven og Jonas tandlægetid lige midt i skolestrejken.
 
Jeg har lavet mit lille private notatsystem herhjemme. Jeg har det helt roligt med den store dag, for jeg er ikke i tvivl om, at vi har rimelig check på det. Og kommer jeg i tanke om noget, mens jeg er på arbejde, så sender jeg straks en mail hjem. Den bliver nemlig ikke væk i tasken.
 
På arbejdet har vi hørt kloge ord, at opgaverne skal vurderes og sættes nogenlunde i rækkefølge. Vi skal se på dem som klodser. Klodserne skal ikke ligge i en stor bunke på bordet. Så giver de uro og anledning til stress. Hvis vi der imod vurderer dem og sætter dem bag hinanden, bliver det til at overskue. På den måde ser man kun den første klods, og når den vælter, er den næste klar. Jeg ved godt, at den ikke altid holder i det virkelige liv, men jeg kan godt lide billedet.
 
Nu vil jeg gøre mig klar til at sparke nogle klodser væk. Om lidt kommer den blå polo hjem, så jeg kan komme af sted. Hen til mine kolleger, kontorkattene og klodser i lange baner.

12 kommentarer:

 1. Hihi.. billedet af klodserne er fint, og det giver mening, men lad være at sætte dem for tæt, for så vælter de hinanden.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og er faringen viser jo også, at nogen klodser er sværere at vælte end andre. Faktisk har jeg en, der tipper lidt, men ikke rigtig vil falde til siden. Og det er sørme irriterende.

   Slet
 2. smiler, ser alle klodserne for mig , liggende på sirlige rækker så de ikke stresser ,,,, godt du har styr på den store dag, den kan nemlig ikke gøres om ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Han skal bare have en god dag. Jeg kan godt mærke, at det nærmer sig og sluger mere og mere energi. Men som jeg hele tiden har sagt, så skal det hele nok gå.

   Slet
 3. Kan rigtigt godt lide billedet med klodserne. Har gang i mit eget lille eksempel - oprydning i 3 gigantiske indbokse på min gmail - men fik så fat i en app der næsten fordrer orden.

  Jeg er sikker på at du har helt styr på den store dag og alle de opgaver der følger med. Fandt du forresten ud af hvilken kjole der skulle i brug - synes jeg kan huske noget om noget med den der kjole :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo da. Kjolen har hængt i skabet et stykke tid. Jeg fandt jo den, der gav plads til det bløde og var præcis så glad i farverne, som jeg godt kan lide det. Jeg tror, at jeg bliver en fin mor.

   Slet

 4. Det er meget god symbolik, men kan godt være svært at praktisere i det virkelige liv når det går stærkt. :-D Knus og god aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - og ind imellem er der jo klodser, der kommer på tværs eller viser sig at være større end først antaget. Men billedet på det kan jeg rigtig godt lide. Knus..

   Slet
 5. Hehe - pas nu på ikke at få dem sat lige som dominobrikker ;-)
  God ide at sende sig selv mails - jeg taster ting ind som aftaler i min kalender på telefonen, hvis der er noget jeg skal huske, når jeg kommer hjem. Det virker også fint :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - og så lå de der alle sammen. Men så er der vel ikke andet for end at samle op og prøve at prioritere rækkefølgen igen.

   Kalenderen i telefonen er min ven. Absolut. Og jeg har sørget for, at den kører sammen med den i ipad, så intet går tabt, hvis jeg skulle være så uheldig at miste telefonen.

   Slet
 6. Jeg kan godt lide dit billede med klodserne, men som en meget rigtig påpeger, skal de ikke stilles op som dominobrikker. Jeg håber, du når at få styr på det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg tror, at jeg har styr på tingene. Der kan i hvert fald ikke være noget voldsomt, vi har glemt.

   Slet