tirsdag den 26. november 2013

Årets gave(r)

Den vil være til glæde for både manden og konen, for unge og for ældre. Den kan benyttes både i køkken og i stue, men det kan ikke anbefales at tage den med på stranden. Hvad det er, aner jeg ikke. Det er årets gåde fra min håndværkers arbejdsplads. Spændingen bliver udløst i næste uge, når julegaven kommer med hjem. Jeg har absolut ikke nogen idé om, hvad det kan være.
 
Og når vi nu er ved gaver. Der er planlagt fridage her i huset torsdag og fredag, og meningen er, at julegaverne er købt inden ugen er omme. Og helst torsdag. Jeg har ønskesedler, skema for indkøb og noget, der ligner et budget. Vi skal ikke købe til så mange. Til gengæld køber vi selv alle gaverne til børnene. Mormor og farmor har lagt penge.
 
Jeg var til julemarked i søndags. På Café Ludvig i Sorø. Af en eller anden grund fik jeg ikke kameraet frem. Pungen kom frem, og jeg fik lidt garn med hjem. Nu er jeg i gang med hue og halstørklæde i det lækreste garn. Det er til mig selv og giver liv til min lyse jakke. Jeg har ikke rigtigt kunne få farven frem her. Det er en lækker mørk grøn, der godt kan snyde og blive lidt blå, når lyset falder til det.  
 
 
Og så gjorde jeg det endelig. Nummer 2 sok blev strikket færdig i weekenden, og enderne er hæftet. Det har været en lang og sej proces. Næste gang vil jeg strikke nummer 2 først. Eller også kommer de på pindene på en gang.

 
Her snyder billedet også. De er faktisk lige store. Farverne er fint gengivet og det har været sjovt at strikke lidt anderledes. Det er helt med vilje, at der er ål i skaftet.

15 kommentarer:

 1. Det er dog imponerende, at du allerede er så langt med juleforberedelserne. Jeg kan slet ikke tage mig sammen til at være så hurtigt. Det gør til gengæld ikke noget, da jeg ikke skal købe til så mange. Jeg glæder mig til adventstiden, som jeg holder meget af. Jeg laver altid en adventskrans til mig selv.

  Hav en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig en gode ide at strikke sok nr to først :-) vi blev færdig samtidig kan jeg se.
   God fornøjelse med julegaveindkøbene.

   Slet
  2. Hanne: Det hænger vidst sammen med fuldtidsjob og en hel masse andet, der skal fungere. Adventskransen er også hjemmelavet og traditionel her.

   Kisser: Jeg ved ikke, om jeg kan narre mig selv. Men jeg kan da prøve :-)

   Slet
 2. Sikke en planlægning, jeg er slet ikke begyndt at tænke på julegaver endnu - men det er da vist ved at være tid :-)
  Fine strikkerier - jeg har fået strikkede sokker og håndledsvarmere af en god vendinde - de der håndledsvarmere kan man godt blive afhængig af. Jeg har nemlig aldrig vanter på når jeg går ude og fotograferer - normalt fryser jeg ikke om fingrene, men det var nu alligevel godt med ekstra varme om håndledet.
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du siger noget. Jeg skal da lave håndledsvarmere. Jeg vil selv elske dem, når jeg kører bil. Tak for tippet..

   Slet
 3. Jeg har heldigvis har haft hjælp til julegaveindkøbene i år, det har Josefine sørget for, og det er en stor hjælp, så jeg har indkøbt de to raflegaver vi skal have med juleaften, nu skal de bare pakkes ind. ;-D Men det er dejligt når julegaver er købt, så er det ligesom man bedre kan slappe af og nyde julen. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt, at Josefine er trådt til, så du er sluppet for den del. Vi skal også have raflegaver. Det er en sjov leg, der næsten gælder liv og død, mens det står på.

   Slet
 4. Jeg ville også helst strikke nr. to sok først - har prøvet, men det lykkedes ikke min hjerne at overbevise mine hænder om, at jeg derefter bare skulle strikke den første ;-)
  Det er en sjov ide med sådan en 'teaser' fra din mands arbejdsgiver - jeg er spændt på at høre, hvad han/I får.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er heller ikke sikker på, at jeg hopper på den :-) Men to på en pind er et genialt koncept.
   Vi venter også selv spændt på gaven. Gad vide.....

   Slet
 5. Det kan da blive til en del vilde gæt inden I får den gåde opklaret :-)
  Gid det var mig der var så langt, jeg har ikke modtaget en eneste juleønskeseddel endnu; men der er planer om lidt hjemmegjorte overraskelser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hjemmegjorte gaver er skønne. Men med 37 timer på arbejdspladsen har jeg ikke rigtig tiden til det.

   vi gætter og gætter. Gade vide, hvad der dukker op.

   Slet
 6. God julegaveshopping :) Jeg er jo færdig - på nær den til min mand :)

  SvarSlet
 7. Rigtig smart at begynde med nr. 2 sok.. :-)
  Jeg er spændt på, at høre hvad den gave indeholder..

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi venter også spændt. Det er lidt sjovt med sådan en drillegåde.

   Slet