mandag den 2. december 2013

En ekstra time i døgnet er fundet

Jeg har tidligere efterlyst den time, man altid mangler på et døgn. I hvert fald i den tid, hvor man skal nå at passe arbejdet og alt det ved siden af. Og tænk en gang. Nu er det sket. Jeg har fundet den. Okay, det handler vidst lidt om at narre sig selv, men det føles faktisk sådan.
 
Det kan faktisk godt forklares uden at skulle trylle med urets visere. Jeg har altid været rigtig god til at udnytte min flextid. Både på den gode og på den mindre gode måde. Aftalen med chefen er, at vi møder senest 9, med mindre andet er aftalt. Jeg har tit og mange gange gået og haft al for god tid om morgenen og er endt med at komme bare et kvarter inden sidste aftalt mødetid.
 
Det billede har vi lavet om på, efter at Jakob har fået kørekort. Nu følges vi ad om morgenen, og vi er ude af døren omkring 7.30. Han kører mig på arbejde og fortsætter i skole. Som regel passer det med, at vi også kan følges hjem. Og de dage, hvor han har undervisning til 16.30 tjener jeg til flexen eller kører med Bo hjem. Har Jakob tidligere fri end mig, så klarer han dagens indkøb, og vi kan alligevel følges hjem. Det er endt med at blive en ordning, der er til glæde for alle.
 
Den ekstra time kommer ind om eftermiddagen. For når man møder tidligere, så har man i sagens natur også lov at gå tidligere hjem. Det har givet lidt til overskudskontoen, og den er slet ikke så tosset at have i plus.
 

Min glaskugle ligger stadig sikkert i sin æske oppe ved det andet juletræspynt. Det er en værtindegave fra min bror og svigerinde. Min svigerindes søster er uddannet fra Danmarks Designskole og har lavet kuglen til os. Den er helt unik og meget smuk, især når der kommer lys på træet. Den hænger altid højt, så den kan ses.

14 kommentarer:

 1. Tillykke med veludført timejagt. Det var dog en god løsning på det næsten uløselige :-)

  ... og sønnike er garanteret slet ikke utilfreds med sin nye status som chauffør med "egen" bil ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det er lidt af en gevinst. Sådan skulle jeg jo have tænkt for længe siden....
   Det er ikke kun mig, der er tilfreds med vores køreordning. Det er helt sikkert. Han jamrer kun lidt, når vi tæller kilometerne sammen og afregner på lønningsdagen. Men sådan er gamet.

   Slet
 2. Tillykke så fandt du sørme noget af den tid du har efterlyst.. Sikke en december du er i gang med, færdig med julegaverne og nu en ekstra time i døgnet.. Jeg er behørigt imponeret, og ret misundelig. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er heller ikke så tosset endda. Forhåbentlig giver det også dig mere tid, når I er kommet på plads. Jeg glæder mig til at se og høre mere.

   Slet
 3. Hvor skønt for dig. Sommetider er det virkelig bare småting, der kan betyde den store forskel :-) Jeg er lige så misundelig som Inge ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - og jeg burde jo selv kunne have regnet det ud. Nu bliver det foreløbig sådan, til Jakob bliver student til foråret. Hvis jeg finder flere timer, så sender jeg lidt i din retning. Lover :-)

   Slet
 4. En smart ordning, dig og Jakob har fundet, og sikke en smuk julekugle. ;-D knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - den er blevet til gensidig glæde. Og vi får talt en masse. Ellers er det ikke så tit, at man får sådan en gut på tomandshånd. Knus...

   Slet
 5. Fantastisk måde at finde en time på :)
  Gid jeg kunne finde en time også men kan ikke lige se hvor henne ... eller det kan jeg, men det vil jeg ikke for det kræver jeg flytter ;-)

  SvarSlet
 6. Den kender vi også her. Min private håndværker tilbringer minimum 2 timer bag rettet hver dag, og jeg gjorde det også selv i en periode. Jeg fik hørt en masse radio, og jobbet jeg havde, var værd at køre efter.

  SvarSlet
 7. Det er en rigtig god løsning og helt utroligt, hvad en time om morgenen kan blive til sidst på dagen. Hvis jeg er nød til at handle en lørdag, føler jeg at dagen er ødelagt. Butikkerne burde åbne kl. 8 :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder mig også helst væk fra butikkerne om lørdagen. Mine morgentimer giver mig timer med frihed om eftermiddagen, og det vil jeg faktisk hellere, end jeg vil have en time ekstra under dynen.

   Slet
 8. Dejligt at du fandt en ekstra time, jeg kender mig selv godt nok til at den ekstra time ville blive brugt til hygge og afslapning, især nå en anden har handlet ind :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis Lene. Til kvalitetstid til mig selv. Fordi jeg har fortjent det :-)

   Slet