fredag den 20. december 2013

Glæden ved en god bog

Jeg fandt en gave i julemandens pose i går. Pudsigt nok lige efter, at Sara havde gjort sin entré. Hun er en mester i gaver, og hendes lille værk gjorde mig rigtig glad. I posen lå nemlig en lille bog. Sådan lille i ordets bogstavelige forstand. Den er bare 7 x 7 cm. Fint fremstillet med hårdt omslag og syet sammen, som man gjorde i de gode gamle dage. En kunst hun har lært på sit højskoleophold. Bogen er en rejse i familien Hansens tilværelse, og den er allerede blevet min yndlingsbog.
 

På første side har hun valgt at placere sine forældre, den dag de sagde ja. Det hele startede godt nok 9 år tidligere, men det er en ganske anden sag. Vi blev gift på en solrig dag i februar, da Sara var 4 måneder.


Der er ikke nogen kronologisk linje i bogen, men hun har fået alle med. Tegningen af Mie har også fundet plads. Det glæder mig sådan, at hun er med. Også når hendes søskende taler om vores familie. Vi må have gjort noget rigtigt dengang, for det virker helt naturligt for dem alle 3 at tælle hende med i flokken.


Det er ikke fjollebilleder vi mangler i vores album. Dem er der taget rigtig mange af i tidens løb. Bo og børnene påstår, at de fleste er taget, når de har ventet på mig. Det kan jeg nu ikke forestille mig, er rigtigt.


Der har været en masse mærkedage i familien i tidens løb. En af dem vi husker som en rigtig dejlig dag, var vores kobberbryllup. På modsatte side er et billede af Mies fod. Det blev taget af hospitalets fotograf i Holbæk, da hun var få dage. Det kan nemlig give en pejling om kromosomfejl.


På sidste side er der blevet plads til flokken, som den ser ud i dag. Eller rettere for et år siden. Mine 3 store og skønne unger.


Samtlige billeder er sort/hvid, og nogle er mere klare en andre. Men det hele er så fint, at man kun kan glæde sig over at se billederne. Der er mange flere, end jeg har gengivet her. Jeg har dog besluttet, at jeg nok skal holde resten for mig selv. Det kunne jo let gå hen og blive kedeligt for andre en mig

20 kommentarer:

 1. Fantastisk gave og titel :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og helt fantastisk glæde hos barnets mor.

   Slet
 2. Sikke en skøn gave! Med den digitale fototeknik burde vi lave mange af den slags. Jeg har lige lavet en lille fotobog mere til Bella - lidt efter samme opskrift som Saras gave til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - den blev også rigtig fin. Om end i et ganske andet format og en anden kvalitet billeder. Det er en rigtig fin gave at få.

   Slet
 3. Hvor er det en smuk gave Sara har lavet til dig. Hende er du altså ret heldig med.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må man sige. Jeg er nu også rigtig glad for hende. Og morstolt.

   Slet
 4. Hvor er det en smuk tanke....man bliver jo helt rørt af denne personlige gave <3
  Ønsker jer en dejlig weekend....min juleferie er startet så jeg nyder der i fulde drag
  Knus til dig og go' dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne næsten ikke blive mere personligt.
   Nyd din ferie Gitte - og knus til dig.

   Slet
 5. Det er da bare den sødeste ide! Kan godt forstå, du blev glad :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og et bevis på, at det ikke altid er de største og de dyreste gaver, der bringer størst glæde.

   Slet
 6. Sikke en flot bog, Sara har lavet til dig. Det ser ud som om der er tænkt grundigt over udvalget af billeder, og de passer alle så fint sammen. Skøn datter du har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun har tænkt over tingene, og hun har husket alle. Det er så dejligt. Og ja - skøn er hun.

   Slet
 7. Sikke en skøn lille bog, med en masse dejlige minder. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Den sætter gang i den indre film. Og der er nok at vælge imellem. Den er så fin.

   Slet
 8. Åh, hvor dejligt med sådan en gennemtænkt og kærlig overraskelse. Den kan du glæde dig over i mange år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil passe rigtig godt på den. Og netop glæde mig over den.

   Slet
 9. En fin lille bog, som der altid er plads til i håndtasken, hvis du har lyst til det.
  Som vi kender vores børn, så lærer de også at kende os forældre utroligt godt. Her ved de også godt hvad der varmer hjertet et moderhjerte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den ligger allerede i tasken. For den passer perfekt. Lige nu skal jeg bare passe på, at jeg ikke slider den før tid.

   Slet
 10. Det var vel nok en sød tanke at lave sådan en fin bog. Meget betænksomt! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en lille glædesbringer. Ja - det var meget betænksomt.

   Slet