mandag den 16. december 2013

En weekend der kom og gik

Weekendens program gør, at det bliver dejligt at komme på arbejde og få en rolig uge. Det har været hektisk. Lørdag var vi til julefrokost med mit arbejde. Det foregår stille og roligt. Vi var bare 5 til god mad og snak. Og der må have været meget snak ind over, for klokken var 02.20 inden Jakob hentede os.
 
Der var ikke den store energi at spore, da vi søndag morgen skulle op og gøre os klar til en dag på landevejen. Der er langt til Skive, men nu var det altså der, dagens aftale lå. Vi var inviteret til fernisering. Der var udstillinger alle steder, og jeg må sige, at det er imponerende, hvad de har nået at lave i efterårsmånederne. Arkitekturlinien har deltaget i et projekt, og får nu opført et udsigtstårn v. Limfjorden. Grafikerne har fået deres egen etiket på en lokal øl, og designerne har deltaget i konkurrencer og en elev har vundet en anerkendt konkurrence foran anerkendte og etablerede designere.
 
 
Sara stod model, den første halve time af udstillingen. Hun står på skammel som de andre piger, så det var let at holde fokus. Der var nemlig ikke nogen, der magtede at kikke pigerne i øjnene. De var 7 piger i et meget lille lokale, så det var næsten umuligt at komme til at tage gode billeder. Moderen har derfor valgt at fokusere på eget barn.

 
Plakaterne her er en af deres første opgaver på grafisk. Leg med bogstaver og udtryk, men også nogle krav fra underviserens side. Det er Saras i midterste række. Bodoni, står der. Jeg ved ikke hvorfor, for det nåede vi slet ikke at snakke om.

 
Her er et lille udpluk at de etiketter, der var med i konkurrencen. Det må have været vanskeligt at udpege vinderen, for der var ca. 60 rigtig gode bud.

 
Sidste billede her er måske ikke et af de bedste. Men det store juletræ foran Krabbesholms hovedbygning stod så fint, og der var en helt speciel stemning på gårdspladsen, da vi forlod skolen for sidste gang. Denne gang med en polo pakket til bristepunktet.
 
Sara og de andre elever blev på skolen. I dag skal de gøre rent i deres områder og i aften bliver der holdt taler og afskedsfest. Tirsdag morgen skal der snøftes og tørres øjne, for så er det uigenkaldeligt slut. Det er store hjemrejsedag. Sara har valgt at gøre stop hos gode venner i Århus, så vi ser hende ikke før sidst på ugen.
 
Nu vil jeg gøre mig mandagsklar og  finde til kontoret. Her kan vi også mærke, at ferien nærmer sig, og at tankerne flyver ind imellem. I dag bliver der også tid til lidt forkælelse. Hver 4. mandag kommer Lone og sætter briksen op. Så er der massage i arbejdstiden. Jeg klager ikke.

14 kommentarer:

 1. Skive tur retur på samme dag, det er mange kilometer på vejene, men hvad gør det, når belønningen er en dag i smukke omgivelser sammen med den ældste.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig mange kilometer. Heldigvis var vi 2 om at køre. Og med lidt god musik og lidt til ganen, så kan man klare meget. Også selv om det var ovenpå en julefrokost. At vi så skulle se Sara gjorde jo bare det hele fantastisk.

   Slet
 2. Det var vist turen værd! De er dygtige, kan jeg se, og uanset om de kommer til at arbejde med den slags senere, så har de lært en masse.
  Bodoni er iøvrigt en skrifttype... 😉

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er imponeret over deres læring på så forholdsvis kort tid. I morgen lander hun hjemme, og så skal jeg høre meget mere om det hele.

   Slet
 3. Det var da turen værd at se alle de fine ting de har nået at lave. Og massage i arbejdstiden er ikke så dårligt. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Massagen er et af de personalegoder, som vi sætter rigtig stor pris på. Mandagene med Lone er ren luksus. Også selv om hun er en kvinde, der kan tage fat, så man får varmen.

   Slet
 4. Sådanne endagsture kan godt tage hårdt på kroppen, så det er dejligt at du kan få massage på arbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan de. Men krydret med stjernestunder, så er det det hele værd.

   Slet
 5. Flot og anderledes udstilling!
  Og hyggeligt juletræ. Jeg er godt misundelig på din massageordning. Det gad jeg godt have!
  Glæder mig også til juleferie. Har brug for den i år.. Mere end vanligt kan jeg mærke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan har jeg det også. De sidste dage her gider jeg slet ikke. Og det til trods for, at jeg holder meget af mit job. Jeg vil trække stikket NU :-)

   Slet
 6. Sikke nogle flotte ting eleverne på højskolen. Jeg er rigtig vild med de flotte øletiketter, men også de andre ting, de har lavet på den grafiske linie.

  SvarSlet
  Svar
  1. De har givet den gas. Og det var sjovt at se designernes udstilling. Med kostumer syet af genbrugstøj og mange andre sjove ting.

   Slet
 7. Sikke nogle fine ting de har lavet - det ser helt professionelt ud.
  På mit job fik vi også massage i arbejdstiden, og det var rigtig dejligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. De har også lagt rigtig meget energi idet. Ofte er ugens opgave først erklæret færdig ud på natten om torsdagen, så man kunne være tilfreds med at aflevere fredag morgen. Massage er en luksus, der nydes til fulde.

   Slet