tirsdag den 10. december 2013

Krabbeliv og nyt liv

På tirsdag er det slut. Sara skal sige farvel til livet på højskolen. Krabbelivet, som hun kalder det. Hendes ophold har været meget givende. Hun har udviklet sig fagligt, og hun har fundet venskaber, som hun er sikker på, vil vare. Alt i alt har det været en investering af den gode slags.
 

Hun er klar til at sige farvel og tage hjem nu. Livet på et lille værelse med en roomie har været godt, men det har ind imellem været svært ved at se charmen i at dele badeværelse med 11 andre, der har ganske forskellige standarder for orden og rengøring.
 
Vi glæder os til at få hende tilbage til Sjælland, og hun glæder sig selv til at kommer herover igen. Juleferien skal tilbringes hjemme, og derefter starter nyt liv igen. Sara flytter til København for at gennemgå det grafiske grundforløb på Teknisk Skole på Frederiksberg. Den første måned har hun lånt en sofa hos en gammel gymnasieveninde, og derefter flytter hun i lejlighed med en veninde fra højskolen. Hun glæder sig, og vi glæder os over, at hun har fundet sin vej, og at det går godt for hende. Det bliver skønt bare at skulle køre til hovedstaden, når vi skal hygge. Det er unægtelig både lettere og noget billigere end turen til Skive.

22 kommentarer:

 1. Det er dejligt, at Sara har været glad for højskoleopholdet. Jeg var selv meget glad for mine 4 måneder på Krogerup højskole. Spændende også med det grafiske grundforløb, Sara begyder på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er vidst ikke nogen tvivl om, at det er det hele værd. Jeg har ikke selv oplevet det, men kan spore glæden og det faglige løft hos Sara.

   Slet
 2. Det er så dejligt for os forældre, når ungerne kommer godt i vej, og skønt for Sara, at hun ved lige præcis hvad hun vil tilbringe sit arbejdsliv med.
  Ja, København er jo lige om hjørnet i forhold til Skive :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. København er bare en smuttur, og helt uden broafgift. Der er mange ting, der spiller ind der. Det glæder os rigtig meget, at hun har fundet sin vej.

   Slet
 3. Hvor bliver det dejligt at få Sara hjem til jul - og dernæst installeret i Kbh :-) Har hun bare sådan lige fundet en lejlighed? Det troede jeg slet ikke kunne lade sig gøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Både ja og nej. Hun skal låne sofa første måned. Herefter har hun en fremlejet lejlighed 6 mdr. sammen med en veninde fra højskolen. De 6 måneder må så bruges på at netværke og se, hvordan man kan komme videre.

   Slet
 4. Hvor tiden dog flyver, tænk at det allerede er næsten ½ år siden I kørte hende over på højskolen. Jeg glæder mig over at hun har fundet sin livsbane, og hvor bliver det fedt at du "bare" skal smutte til København, når du har datter-længsel.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det har lige været august. Det er lidt vildt. Det bliver fedt, bare at kunne smutte til København. Og så kan man jo smutte forbi Roskilde på vej hjem :-)

   Slet
 5. Jeg kan sagtens følge din glæde ved at få din datter tæt på igen. Nu havde hun jo også valgt et gymnasium, der ikke lå tæt på jer :-) Og så er det skønt, når vores børn finder frem til det, der gør dem glade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun har været langt væk af flere omgange. Så det bliver da dejligt. Men det bedste er nu, at hun ved, hvad hun vil gå efter. Det glæder en mor.

   Slet
 6. Hvor godt at Sara har fod på sin fremtid nu. Et højskoleophold er af uvurderlig betydning, tror jeg. Det er dyrt, men begge mine børn har haft så stort udbytte af det - og jeg har fået verdens dejligste svigerdatter, som fandt sammen med min søn, netop på højskolen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jo givet dobbelt bonus så :-) Opholdet er dyrt. Men når man tager i betragtning, hvad de får for pengene, så er de godt givet ud. Og Sara har jo ikke haft bolig eller andre forpligtelser i samme periode. Så vidt jeg ved, er der ikke nogen svigersøn med hjem fra opholdet..

   Slet
 7. Tænk at der allerede er gået et ½ år. Jeg synes såmænd ikke det er så længe siden, du skrev, at hun skulle begynde på højskolen.

  Jeg ville også gerne have gået på højskole i min ungdom, men jeg skulle i givet fald finansiere det selv, og det kunne jeg ikke finde penge til, og derfor blev det aldrig til noget. Jeg har så i stedet gjort det, at jeg stort set hvert eneste år begunstiger mig selv med 1 eller 2 ugers ophold på en højskole. Den jeg har været mest begejstret for er nok Vestjyllands højskole, der er et skønt sted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tiden flyver. Jeg synes jo lige, at hun er startet i skolen :-)

   Slet
 8. Jeg kan kende den, Krabbesholm Højskole. Jeg har en onkel, der var ansat der engang for snart mange år siden. Der er rigtig smukt, husker jeg rigtigt. Dejligt hun har fundet sin vej. Det kan da ellers nok være svært nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Krabbesholm er et ualmindeligt smukt sted, der oser af historie og hygge. Hvis du vil se mere, så er der et indlæg sidst i oktober, hvor vi blev vist rundt på skolen.

   Slet
 9. De lærer så meget af sådan et ophold.
  Det lyder spændende med hendes videre liv efter højskolen.
  Nyd hende så længe I kan. Det bliver vist lidt anderledes når først de er flyttet for sig selv :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det helt klart. Hun har jo været væk et par år før. Og hun trænger til at leve sit eget liv. Men nu kan vi da nyde hende lidt tættere på. Vi har blandt andet aftalt, at vi skal gå tur i Zoo. Det bliver man vidst aldrig for gammel til.

   Slet
 10. Det bliver godt at få hende tilbage til den rigtige side af bæltet. Bliver da unægtelig noget nemmere.
  Dejligt at høre at hun er klar til uddannelse og har et sted at bo.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemmere og en god del billigere. Det er dejligt, at hun har fundet løsning på både beskæftigelse og bolig. Det glæder både os og hende.

   Slet
 11. Det må være dejligt både for hende og jer at få hende lidt tættere på igen, men så fint at have fået nye oplevelser og venner. God dag til dig. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun har helt klart fået en oplevelse for livet. Og hun er også sikker på, at et par af pigerne derfra vil følge hende. Det er dejligt. Knus...

   Slet