lørdag den 19. april 2014

En sule med egne idéer

Ved havnen på Christiansø har denne sule taget plads. Den har taget så grueligt fejl af naturen og har kastet sin ubetingede kærlighed på strømstanderen ved kajen. Og som alle andre forelskede, så forsvarer den sin hjertens kær. Der bliver afholdt brandøvelser på øen med jævne mellemrum, og ved disse lejligheder bliver sulens redebyggeri spulet i havnen. Den er dog vedholdende, så den finder bare noget nyt. Det er sket, at den er gået til angreb på folk, der har tænkt sig at benytte strømstanderen, så nu sørger man altid for at få den jaget væk, når der lægger skibe til. Den har en ganske pæn størrelse, så jeg skulle ikke for tæt på. Dem, der kender mig, ved jo, at mit forhold til dyr med fjer og vinger er en anelse anstrengt. 


Ederfuglen på billedet her under ligger på rede på et stengærde. Den har valgt at lægge sig ved børnenes legeplads, få meter fra, hvor de leger. På samme plads ligger en anden på rede ved roden af et træ. At børnene færdes og løber omkring den, er den tilsyneladende ligeglad med. 


At fulgene har det godt på Ertholmene, er der vidst ingen tvivl om. De kan ligge i fred på de underligste steder, for der er hverken hunde eller katte på øerne.

I dag gør vi, hvad vi har lyst til. Jeg bager boller, og Bo er igang med at mure omkring det nye vindue i gavlen. Der er ikke nogen planer før i morgen aften, og det klager vi absolut ikke over. 

12 kommentarer:

 1. Velkommen hjem, jeg glæder mig til at høre mere om din tur. Er det ved lov forbudt at holde kat og hund? Skøn paradis for fugle så :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene. Ja - hunde og katte er forbudt på øerne. Derfor har fuglene de bedste betingelser.

   Slet
 2. Skøre kugle. Eller skøre sule ...
  Dete må være ret spændende at være et sted, hvor naturens 'vilde' dyr ikke er bange for noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det siges, at mågerne ikke er blege for at hugge pølserne i turisternes franske hot dogs, når der er sommermylder på øen. Jeg skal ikke kunne sige det, for jeg spiste ikke sådan en - og kommer sikkert heller ikke til det, for så lækkert er det altså heller ikke.

   Slet
 3. Fugle kan finde på at byge rede de særeste steder. I radiohusets gårdhave på 2. sal havde vi hver sommer ænder, der fik ællinger, og vi måtte tilkalde Falck for at få dem over i en af søerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må have været en sjov oplevelse at iagttage dem. Man havde en oplevelse på Frederiksø med en svane, der lå i vejen. Det tog 3 mand en rum tid at få den flyttet. Det var nødvendigt, for den lå i vejen for en båd, der skulle i vandet.

   Slet
 4. Den sule ser nu også lidt skrap ud ! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var skræmmende Anne. Intet mindre.

   Slet
 5. Jeg elsker fugle, men kan godt forstå den angst, som flagrende fjer og vinger kan gi'.
  Men den er vedholdende den Sule, når den kun vil bo lige der midt i alt trafikken :0)
  Men når der ikke er hverken hund eller kat på øen, så er der jo heller ingen rigtig fare. Vi mennesker kan jo for det meste godt passe på naturen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - for det meste. Der var nu rigtig pænt derovre. Der er også dage, hvor hele øen tager på skraldetur med skolen i front. Vidst nok for at få fjernet det sidste efter årets turister.

   Slet
 6. Naturen er noget særligt, og ikke mindst på de to småøer, viser din lille historie.
  Jeg havde faktisk helt glemt, at hunde og katte er forbudt på øerne. Ikke engang som turist er det tilladt at medbringe sit kæledyr. Et godt sted for allergikere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var en lille hund, der måtte holde pause på færgen, da vi skulle hjem. Her var personalet så flinke, at de passede den, mens dens mennesker gik i land. Det er lidt sjovt, at de har forbudt den slags dyr. Jeg går ud fra, at de har været der i tidernes morgen.

   Slet