tirsdag den 22. april 2014

Jeg var på månen

På Frederiksø ligger dette fine gamle hus. Siden  1945 har det været Ertholmenes forsamlingshus, og det er i dag kendt som Månen. Det er her "De første kærester på månen" med TV2 stammer fra. Og faktisk kommer TV2 hvert år og spiller på Månen. Alene for øens beboere og så vidt jeg ved, uden at kræve indgang. 


Indvendig ligner Månen et ganske almindeligt lille forsamlingshus med køkken, garderobe og et par toiletter. Det holdes af støtteforeningen, og vi måtte naturligvis af med skoene, da vi var inde og kikke. 


Øboerne passer rigtig godt på deres Måne. Der er aflåst, og det er ikke et af de steder, hvor turisterne får lov at indtage rummet. At vi kunne komme ind og kikke skyldes, at min bror har nøgler til stort set hele øen, da han er souschef i øens administration. Heldigvis er han også historisk interesseret og har sat sig ind i mange ting, så en bedre guide, kunne jeg vidst ikke have ønsket. 

Påsken er brugt nu. Jeg er ved at gøre klar til at møde mandagen, som blev til tirsdag. En firedagesuge er ikke det værste at starte op på. Lyset derude er det fineste i dag, og jeg tror, at det bliver en rigtig fin dag. Jeg har i hvert fald besluttet mig for, at dagen skal blive god. 

10 kommentarer:

 1. Det var spændende at læse om Månen, og hvor er huset smukt både ude og inde. Klem og god dag til dig ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så fint og velholdt. Her kommer sammenholdet vidst rigtig til udtryk. Jeg var glad for, at jeg også fik lov at kikke ind der. Klem og god dag...

   Slet
 2. Sjov historie om Månen. Giver også lige TV2's sang en helt ny domension :-) Og så sidder jeg stadig og griner af sulen i dit sidste indlæg. Hvor ser den sur ud. Og den er jo kæmpestor! Jeg tror også, at jeg ville vælge at gå i en stor bue udenom.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver nemlig en helt anden mening. Uh, den sule. Min niece ville gerne lidt i kontakt med den, men var klar over, at hendes pind var alt for kort. Der er respekt for dyret, for som du siger, så er det ikke en af de mindste fugle.

   Slet
 3. Ej, hvor sjovt - nu vil jeg lytte til den sang med helt andre ører :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og sangen er jo værd at lytte til. Jeg synes, at det er sjovt, at bandet bliver ved med at vende tilbage til øen.

   Slet
 4. Sikke et dejligt billede med skarp grøn, skarp blå og skarp gul - de farver fantastisk sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der findes faktisk en hytte, der primært benyttes af kunstnere, der kommer til holmene på grund af det fantastiske lys. Vi havde høj sol, og det gør selvfølgelig kun det hele noget bedre.

   Slet
 5. Nå der er månen.. sjovt at de første kærester er derfra.. :-) Hvor er det et fint hus, både ude og inde, det kan jeg godt forstå de ikke vil have trampet i stykker af dags-turister.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig månen. Fin og velholdt og uden spor af travle turister.

   Slet