torsdag den 31. maj 2012

Tillykke Jonas

I aften - nærmere bestemt klokken 23.18 - er det 13 år siden, at verden blev beriget. En lækker lille dreng så verden for første gang. Helt lille var han ikke. 55 cm. Og 4.540 g. At han er min søn, og at han stadig er en lækker unge, gør kun historien bedre. 
I aften skal han fejres. Han har selv sat menuen, så der skal hentes. Dermed er det slut med små børn hos os. Yngste er nu teenager. 

God sidste forårsdag til jer derude i Blogland.

tirsdag den 29. maj 2012

Peter og ulven

Hvor mange gange fik Peter opmærksomhed, før ulven virkelig kom og snuppede alle hans dyr?

Jeg har lige besøgt far og snakket lidt med ham. Han sad på sin stol, som han plejer og spurgte lidt ind til familien og de andre børnebørn. Bare et kvarters tid, som vi plejer, for så sidder han og sover. Pinsen kom og gik, og weekenden er også overstået. Vi har talt lidt om det i dag - mine søskende og jeg - og skal jeg være helt ærlig, så tror jeg ikke, at han er på vej væk lige om lidt.

Det har trukket tænder. Jeg er træt som i rigtig meget træt

Inden jeg bukker under, skal jeg hygge lidt. Sara er kommet hjem i dag, så hun kan ønske Jonas tillykke. Det bliver kun for en kort bemærkning, for eksamenstiden er nu, og hun har ikke mindre end 4 skriftlige og 5 mundtlige prøver, inden huen kan sættes på.

mandag den 28. maj 2012

Fødselsdag lige om lidt.

Vi har en fødselsdag i huset i denne uge. Husets yngste bliver 13 på torsdag. Billedet her blev taget 14 dage, før han blev født. På det tidspunkt var det ikke let at komme op af havestolene mere.


Tak for søde ord og tanker i forbindelse med forrige indlæg. Jeg har været ved far lørdag, og der var han oppe og frisket lidt op igen. Der er ikke nogen tvivl om, at han er syg, og at livet går mod enden. Han lever af sondemad og får morfin i doser, der ville sende mig i dyb søvn til langt ind i næste uge. Det er svært at tale med ham, og jeg ønsker i det stille, at han snart må få lov.

Det hele til trods, har vi haft nogle dejlige pinsedage. Den har været god for den indre ro, så nu er der energi til at gå en ny uge i møde og planlægge fødselsdag for Jonas.

søndag den 27. maj 2012

Sat på pause

Da jeg gik i Kalundborg og nød min fridag i fredags, fik jeg en opringning. Det var fra fars plejecenter. Hans faste assistent sagde, at hun mente, at vi bør prioritere ham i løbet af weekenden, hvis vi selv har brug for det. En simpel forkølelse har varet 3-4 uger og har suget energien. Vi kan besøge og tale sammen i korte sætninger. Det er ikke let, for han glider ud og ind af søvnen, mens vi taler.

Jeg befinder mig i en tilstand af vacuum. Vi venter, men aner ikke, hvor længe vi skal vente. Jeg besøgte ham i dag, og skal jeg være ærlig, så tror jeg ikke, at han er væk lige med det samme. Det er ikke let at sætte ord på mere. 

Der er lidt stille her. Jeg læser med, men får ikke skrevet ret meget. Jeg nyder pinsen med familien. Nyder nærværet og at vi har hinanden. Og når jeg har fået vejret igen, så vender jeg tilbage som aktiv i blogland. 

God pinse.......

fredag den 25. maj 2012

Ændrede fredagsplaner.

Man kan vel tale om held i uheld, når jeg i morges mødte ind på arbejde til en god gang IT-rod og ikke noget, der virkede. Jeg nåede at drikke en kop kaffe og overhøre lidt telefonsamtaler med diverse kloge hoveder, uden at der rigtig skete noget ved det. Jeg blev enig med mig selv om, at det er spild af min tid og chefens lønkroner, så nu sidder jeg i mit køkken. På komfuret står 2 kg. nye kartofler fra gårdbutikken. De skal blive til kold kartoffelsalat til aftenens grillmenu.


Og hvad skal man så bruge sådan en uventet fredag til......
Jeg har besluttet mig for, at den er min. Så når kartoflerne er kogt om lidt, starter jeg den blå polo og finder vej til Kalundborg. Her har jeg en spontant frokostaftale med søster og Viktor. Senere vil jeg besøge Mies grav og sætte de små lyserøde blomster, som Charlotte havde stående i gårdbutikken.

torsdag den 24. maj 2012

Smukke farver

De er derude alle steder lige nu. De smukke farver. Jeg er især vild med syrenerne, der blomstrer på det højeste lige nu. På arbejdet har vi en i en helt speciel mørk rød. Nærmest fløjl. Den kunne jeg godt tænke mig herhjemme i haven.


Jeg er også helt solgt, når jeg studerer farverne på Jakobs øjenlåg. Det er mødet med en fodbold for 2 dage siden, der stadig sætter sine spor. Når man får lov at kigge nærmere på ham, så vil man se den smukkeste skala i lilla toner. De står helt fantastisk til farven på hans trøje. Heldigvis er det "kun" øjenlåget, der har taget farve. Det havde ikke været sjovt at passe jobbet i Brugsen med et rigtig blåt øje. Sådan et fint et lavede jeg en gang, da jeg trådte på en rive, så den vippede med skaftet. Fuldstændig på tegneseriefacon. Men det er en anden historie, og det er længe siden. Og der findes ikke noget billedmateriale til at underbygge min historie...

onsdag den 23. maj 2012

Tanker om ferie

Sommerferien er ikke så langt væk, og jeg glæder mig. Der er planlagt en uge i udlandet med alle ungerne, og hunden og huset er afsat. Alt er i orden, og vi kan bare vente.

Men der er altså lidt, der nager. Far er syg, og det bliver absolut ikke bedre. Jeg regner ikke med, at han kommer til at opleve året ud, og så er det sin sag at rejse langt væk uden mulighed for lige at kunne komme hjem. Og så er der det med pengene. Erfaringen siger, at det ikke er billigt at tage sydpå. Vi har selvfølgelig samlet guld til turen og det bør ikke give nogen problemer, men virkeligheden herhjemme har ændret sig. Sara flytter som bekendt hjem igen, så behovet for det ekstra toilet ovenpå er stort. Rummet står gabende og venter, det mangler bare det sidste. Altså alt hvad der skal være mellem gulv og loft.

Jeg satser på, at far ikke dør i vores ferieuge, og at toilettet ovenpå bliver billigt, for selvfølgelig skal vi på ferie, og det skal blive rigtig godt.....

mandag den 21. maj 2012

Heldig hund

Den lille hund her i huset foretrækker at ligge på ryggen, når hun leger, og når der tygges pind. Ind imellem kan det være svært at finde ud af, hvad der er hoved, og hvor halen er. Lige nu er hun ikke hjemme. Vi er så heldige, at naboerne er helt fjollede med den lille langhårede. Det sker jævnligt, at der kommer en sms, hvor de spørger om Dodo kan lege.


I dag er hun ved stranden og nyde og rende lidt med lang snor. Når vi skal på sommerferie kommer hun ind og bor hos naboerne. De har sikret deres have, så hun kan løbe frit derinde, og deres ferie er lagt, så vi kan passe dyr for hinanden.

Gode naboer er guld....

lørdag den 19. maj 2012

Stille lørdag

Dette er et billede af min lørdag. En tur rundt i Blogland. Lidt lunt i koppen og en smule strik. Jeg har ordnet strygebunken (det sker cirke hver 6. måned), og der er ordnet lidt hist og pist. Energien er brugt. Helt væk.


Jeg var på taxa-tur i nat. 2 unge mennesker skulle hentes fra fest omkring klokken 2. Desværre var jeg ude af stand til at falde i søvn, da jeg kom i seng igen. Jeg nåede at høre fuglene stå op, inden er kom ro på. Så i dag går jeg rundt med noget, der kan minde lidt om tømrermænd. Til trods for, at det ikke var mig, der snusede til de våde varer igår.

fredag den 18. maj 2012

17 år og flyvende

Tænk at være 17 år og føle at man kan flyve. Han er glad, for der ligger en festlig sommer forude sammen med kæreste og familie. Hans tid uden gymnasium og skolegang har gjort, hvad det skulle. Han er klar til at komme igang igen, og har fundet ud af, at det ikke er så fedt at skulle ingen ting.




Der er et enkelt billede mere i denne serie, men det kommer altså ikke ud. Sagen er den, at han tabte i kortspil til sin kæreste og sin lillebror. Og i et højtråbende øjeblik, var han kommet til at love at moone, hvis han tabte. Han holdt næsten ord. Vi er dog enige om, at det sidste billede kun viser en halvmåne, men det gemmer jeg som sagt....

torsdag den 17. maj 2012

Misundelig?

Jeg har lært, at misundelse er en grim ting. Og alligevel kan jeg ikke helt lade være. Jeg gad godt at være ejer af sådan en fin ny Ipad. Fragtmanden kom i mandags. 4 dage før forventet, så glæden var ikke til at tage fejl af. Der er lavet gakkede billeder, så vi har vredet os af grin, og jeg har nærlæst reklamerne fra de omkringliggende butikker for at finde billige kaffe. Alt sammen på den nye Ipad.


Jonas ved nu, hvordan han kommer til at se ud, hvis der skulle opstå måne, der hvor der nu er lækker hårpragt. Så er man da lidt forberedt.

Her i huset ser vi frem til lang weekend med dejligt selskab. Sara landede i går, og dermed er flokken samlet. Vi sidder og taler fremtid, for meget tyder på, at hun flytter hjem, når studenterhuen er på plads. Der skal søges arbejde og vi skal finde ud af, hvordan det hele vil fungere bedst. Det bliver en udfordring for alle, men hvor der er vilje, er der også vej.

God Kr. Himmelfartsdag til dig...

onsdag den 16. maj 2012

Guide til huskøb

Det kunne lyde som om, jeg er gået i ledtog med en eller anden ejendomsmæglerkæde. Dette er altså ikke tilfældet. Her er min erfaring ikke eksisterende. Jeg har kun handlet hus en gang i mit liv, og det foregik helt uden om ejendomsmægler. Nej - vi snakker om det fine skæve hus, jeg var så heldig at få mors dag.

Mit lille hus er lavet af af Alise Liskin Clausen fra Aabenraa. Hun har sin egen hjemmeside.

Jeg så det første gang for en måneds tid siden, da jeg var med min nabo på tur. For et par år siden gav jeg hende - altså naboen - et gavekort i fødelsdagsgave. Vi skulle på Galleriet og have kaffe og kage. Det er de nemlig rigtig dygtige til derude. Hvad endnu bedre er, så er det en skøn hule af brugskunst, delikatesser og andet godt. En forretning som Jonas og Bo har dømt kun for kvinder.



Galleriet har til huse i en gammel købmandsgård. Man træder ind i butikken, hvor der som regel er store ting. Malerier, glaskunst og lidt møbler. Her er også plads til et stativ med lækkert tøj. I butikkens gamle baglokale er indrette med delikatesser. Te i alle afskygninger og lækkerier af forskellig art. I det gamle lagerlokale ovenpå gemmer der sig en oase af dimser og ting, som man bare må eje. I fjerneste hjørne er cafeen indrettet med gamle møbler. Der er fin servering og man føler sig rigtig velkommen. 

Stedet er bestemt et besøg værd. Og skulle du komme forbi alene, så sig til. Så tager vi en kop kaffe sammen i caféen.

tirsdag den 15. maj 2012

Mors dag i billeder og ord

Det kan altså godt være lidt hårdt at skulle sove længe, når man mest af alt har lyst til at stå op, fordi sulten har meldt sig, og fordi man bare kan mærke, at det bliver en god dag. Sådan var min søndag som bekendt. Klokken var næsten 9, da jeg blev vækket. Til et veldækket morgenbord med de gode græskarboller fra bageren. Jakob havde været afsted. Og jeg har i den grad mærket, at det var mors dag.


Jeg fik dette skønne hus ved morgenbordet. Det er så tilpas skævt og kikset, at jeg er vild med det. Jeg så det for et par måneder siden, da jeg var på tur med naboen. Og jeg må have talt nok om det, for i Bo og Jonas havde forvillet sig i butikken, som de ellers mener, kun er for kvinder. Da morgenmaden var overstået kørte Jakob til Høng for at passe sit plæneklipperjob. Og med løn på lommen var han på indkøb på vej hjem og gav mig de fine lyserøde blomster.


Liljerne i vinduet skulle jeg også have, fordi det var mors dag. Og så endda af et barn, som ikke rigtigt er mit. Det var Jakobs kæreste - Sofie - som absolut mente, at jeg skulle have dem. Hun er en rigtig sød pige, som vi har lært at holde af. 


Søndagen var helt min. Drengen havde regnet ud, at jeg selv måtte vælge mellem Burger King og McD. Det var jo min dag. Sådan blev det nu ikke. Bo lavede en god Spaghetti Carbonare, og dagen endte med at være en  af de bedre. Måske man skulle indføre en mors dag i efteråret også....

søndag den 13. maj 2012

Lang mors dag

Jeg er vågen, og det har jeg faktisk været et godt stykke tid. Men jeg må ikke stå op. Jeg skal sove og lade mig vække, når drengene er klar. Og deres opfattelse af morgen er altså anderledes end min. Men nu sker der noget, kan jeg høre. Knallerten er lige kørt, og en anden dækker bord. Og mig. Jeg lukker lige øjnene og glæder mig over, at jeg snart skal vækkes.

lørdag den 12. maj 2012

Kun lørdag

Og det skal læses positivt, for det er i den grad dejligt, at det er lørdag. Men det er kun lørdag - jeg har også en søndag forude. Og det ovenpå en fredag i frihed. Det er helt underligt. At indtage morgenkaffen og ikke skulle sige farvel og køre på arbejde. Tager det virkelig kun 7-8 uger at lægge sin hverdag om?

Mit hus er stille lige nu. Bo og Jonas er kørt, og jeg måtte ikke komme med. Ikke et ord om mors dag i morgen, men en lille mistanke har man vel. Der soves på det store værelse ovenpå. Jeg var chauffør klokken 04.30 i morges. Det var okay. Jeg var lige vågnet, for det er jo der, vækkeuret plejer at bibbe. Og da turen ikke var ret lang, gik der under en halv time fra jeg kørte, til jeg lå under min dyne igen. Lysvågen selvfølgelig og ude af stand til at falde i søvn igen. 

Nu vil jeg finde strikkepindene frem. Jeg mangler ærmer til Saras bluse. Den har været længe undervejs, men efter de nye brillere blev sat på min næse, er det blevet en del lettere. Og så vil jeg ellers øve mig i at holde lang weekend, så jeg er i træning, når vi kommer til onsdag eftermiddag. Så venter der 4 dage. Uden arbejde, men med fantastisk selskab. Sara kommer hjem efter 4 uger. Jeg glæder mig allerede, for jeg savner....

fredag den 11. maj 2012

Nyt liv - eller gammelt liv tilbage

De sidste 2 måneder har nøgleordet været arbejde, arbejde og mere arbejde. Det har været okay, for stemningen har været god på kontoret, og der har været fuld opbakning hjemmefra. Jeg har ikke lavet mad mange gange, og hjemmet har næsten holdt sig selv. Jeg er blevet forkælet, når jeg har brugt en lørdag på kontoret, og i det hele taget har der ikke været grund til klage.

I går nåede jeg punktet, hvor jeg helt kan sige, at nu er weekenderne mine egne igen. Og jeg starter oven i købet med en frifredag. Jeg agter at nyde dagen i stor stil. 

Jeg får besøg af en gammel vendinde. Hun blev kæreste med Bos kammerat, da jeg fandt sammen med Bo. Vi brugte 7 år sammen alle 4 og havde nogle fantastiske stunder. Så fandt han en anden og flyttede. Vi har været lidt sammen i årene efter, men stille og roligt løb det ud i sand, til trods for, at der kun er en cykeltur imellem os. 

Da vi fik hunden blev vi enige om, at den måtte hun komme og se. Det bliver så i dag. Hun får godt nok ikke en hvalp at se, for Dodo har holdt fødselsdag 3 gange i mellemtiden.


Den lille hund har for øvrigt været til dyrlæge til morgen. Den årlige vaccination skulle overståes. Jeg betalte 700 kroner og var inde i 7 minutter. Jeg kan godt selv regne timeprisen ud. Måske man skulle overveje at skifte erhverv.

Nu vil jeg nyde en kop kaffe og en tur rundt i blogland. Lad os sammen nyde fredagen.

onsdag den 9. maj 2012

Skuffelse

Jonas er den mest økonomiske i vores familie. Han sparer sammen og det i stor stil. Han tjener 100 kr. om ugen hos sin farmor, og de ryger alle i banken. Skulle man løbe ind i ekstra penge, kommer de samme vej. Det er ikke unormalt at sætte alle fødselsdagspengene ind og lade dem stå. Dette har medvirket til, at han har det lækreste TV, og at han nu skal købe sin Ipad. 

Far og søn havde aftalt, hvad det skulle være for en, Bo havde lovet at købe den med hjem mandag. Spændingen var så høj, at drengen gik ude i gården og ventede, så han kunne fange sin far i det øjeblik, han kom hjem. Men altså. Der er udsolgt. 4 butikker var besøgt på hjemvejen - alle med samme resultat. Nu er den bestilt på nettet hos Apple. De har lovet at den lander på matriklen senest 18 maj, så nu er stor skuffelse vendt til  forventningens glæde. 

søndag den 6. maj 2012

Nye naboer og lysende hæk.

Der er kommet nye naboer på matriklen ved siden af. De sidste par uger har jeg hver dag måttet ud og se til den fine hvide kalv, der går derude med sin mor. De har en hel lille eng med saftigt græs, hvor de går og hygger sig.


Da vi kom ud idag, havde de fået selskab af en anden lille kalv. Den er kommet ud uden sin mor. Det er en sjov fætter at se på. Aftegningerne er meget markante, og den er langhåret. Jeg kunne godt have lyst til at røre, men jeg gør det ikke.


De er nemlig ikke alene ude på engen. Der går en stor tyr og lurer. Og tror mig - han er stor. Som i kæmpe stor. Hans øjne kan stikke, og han kan lukke vand ud, så selv drengene bliver imponerede. Han ser ud til at befinde sig fint, men det er også tydeligt, at han holder øje.


Sidst et lille glimt af min hæk. Den lyser lige nu, og er fantastisk smuk.


Rigtig god søndag til jer alle.

fredag den 4. maj 2012

Fætter-kærlighed

Moster, hvor er det godt, at I fødte sådan et barn. Jakob, jeg elsker dig bare så meget. Citat: Viktor 6 år.

torsdag den 3. maj 2012

Fuld nydelse

Jeg har smidt strømperne og fundet sandalerne frem. Jeg har drukket kaffe på terassen, uden trøje og kun med korte ærmer. Jeg har nydt synet af min hæk, der er sprunget ud med de fineste hvide blomster, og mine små spæde æbletræer står med blomster. 

Vi har nået min tid på året nu. Jeg nyder i den grad og suger det hele til mig. Der er ikke nogen billeder af mine nydelser lige nu, for jeg har fået lagt mit kamera. I morgen vil jeg gå ud og tage billeder af mine nye naboer og præsentere dem for blogland. 

Nu vil jeg varme hveder og lave kaffe. Så vil jeg hygge mig med Bo, drengene og fætter Viktor. Viktor skal sove her i nat, for hans mor nyder en aften i voksenselskab i dag. 

onsdag den 2. maj 2012

Bare for sjov

Jeg læste et spøjst stykke i vores lokale avis i går. (Er der mon noget, der hedder spøjst?) Sådan et med en masse tal og fakta. En viden, som måske kan være nyttig for nogen. Jeg gengiver her frit fra avisen:

24 pct. af alle børn under 18 år har halvsøskende.
Blandt de 17-årige har 29 pct. halvsøskende og 15 pct. har papsøskende.
25.916 børn har både hel-, halv- og papsøskende.
Kun 5 pct. af børn over seks er enebørn.
Hvert fjerde barn har 2 familier.
Enlige mødre med børn udgør 15 pct. af familierne.
To ud af tre børn bor med far, mor og kun helsøskende under 18 år.
5.337 familier rummer både mors, fars og fælles børn.

Jo da. Så blev jeg også klogere idag. Danmarks Statistik kan fortælle en masse.

Det minder mig om dengang, da Jakob gik i børnehaveklasse. En dag kom han hjem og ville gerne vide, hvad hans stedfar hed. Det var et begreb, han ikke kendte, og han syntes faktisk, at det var snyd, at der ikke var sådan en til ham, når nu flere af de andre i klassen havde en. Senere har han forstået sammenhængen. Og jeg tror faktisk, at han er hel godt tilfreds med, at der ikke er hverken stedfar eller stedmor til ham.