mandag den 13. januar 2014

En dyr søndag

Nu er vi 4 ud af 5 i familien Hansen, der får tilværelsen at se gennem briller. Jonas og jeg var til optiker i går (jo, den er god nok - på en søndag), og der var ingen vej uden om. Han er nærsynet og har problemer med tavleundervisning. Det nytter ikke noget, bare at placere sig fremme i klassen, for en del af undervisningen foregår på smartboard, som er ophængt bagest i klassen. Vi var en tur forbi Louis Nielsen, som har åbent alle ugens dage i Bilka i Slagelse. Vi har valgt en kombineret linse/brille løsning til Jonas, så han kan finde ud af, hvad der passer ham bedst. 

Selv måtte jeg også på den. Mit afstandssyn er bedret en smule, men styrken i mit læsesyn skal sættes op. Og så er der lige noget med en bygningsfejl, der skal rettes en smule ind for. Der er ikke noget at sige til, at jeg ind imellem synes, at det er besværligt. Brillerne ryger af, når jeg skal se noget helt småt, og ind imellem må de rettes til, så jeg kommer til at læse gennem det rigtige område. Da mine solbriller efterhånden er så gamle, og styrkerne nu ligger et stykke fra hinanden, måtte jeg også have udskiftet dem. Sådan kom en helt almindelig søndag til at indeholde køb af 3 par briller og farvel til en mindre formue.

18 kommentarer:

 1. Ja, det er en dyr omgang. Det er i hvert fald godt, at vi har Louis Nielsen - jeg har været meget, meget glad for mit brillekøb der for nogle måneder siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har absolut heller ikke nogen klager over den butik. Og selv om de er billige, er det stadig mange penge. Især når man hører, hvad man kan købe den slags ting til i udlandet.

   Slet
 2. Det er så dyrt og så har I endda valgt den billige optiker :-) Håber Jonas bliver glad for briller(linser), det er jo noget af en omvæltning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også, at han finder sig til rette med det. Det er en omvæltning, men han vil uden tvivl kunne mærke, at det hjælper. Det er historien, der gentager sig fra Sara og mig selv.

   Slet
 3. Åh, jeg føler med dig. Donnaen og jeg skal begge til øjenlæge på fredag, og jeg er lidt spændt på dommen. Jeg kan ikke rigtigt klare mig med briller fra Tiger-butikken, og Donnaen har klaget over ondt i øjnene. Uha, det kan vist også blive dyrt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv altså. Så kan vi kun anbefale Louis. For ellers bliver det sandsynligvis dobbeltdyrt. Og det er der jo ingen grund til. De har mange smarte udgaver.

   Slet
 4. Det er mærkeligt, at tænder, øjne (og nogle gange også ørerne) skal have lidt hjælpemidler!
  Når jeg møder Vorherre vil jeg klage min nød over disse hjælpemidler!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Og jeg underskriver gerne din klage, så vi er flere om det. Det er da irriterende.

   Slet
 5. Tillykke med de nye 'hjælpemidler'. Briller er bare så dyre, helt uforskammet dyre faktisk. Det er helt sikkert, at jeg går til Louis Nielsen næste gang, men der er heldigvis nogle år til, for jeg har lige været i gennem hele turen hos Synoptik.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt for dyre. Sådan er det bare. Men man er jo afhængig af det skidt. Jeg er i hvert fald. Vi er nu kun en i husstanden, der slipper.

   Slet
 6. Uha uha det er bare så dyrt at købe briller...og at finde den rigtige model :-) Go' aften knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, at jeg har ramt rigtigt, men det er altså ikke let. Der findes mange sjove, skæve og mærkelige stel, og så er der de 3, som jeg synes, at jeg måske kan bruge :-)

   Slet
 7. Det er noget af en udskrivning, når bare en i husstanden skal have nye briller og når det så er flere, tager det et ordentlig hug på bankkontoen.
  Alle har snart døgnåbent, lige bortset fra teknikeren, når ens fryser vælger at stå af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nægter også helst at køre ud om søndagen, og i det hele taget at bruge de vanvittige åbningstider. Men det passer bare bedst, når vi er flere, der skal afsted og skal have ro til det. Det undrede mig, at der var så mange mennesker i Bilka på samme tid.

   Slet
 8. Det er bare SÅ dyrt ... men 'man' kan ikke acceptere at betale en 100-lap for at gå til lægen! Jeg har ærlig talt altid haft det lidt svært ved at se logikken her. Hvis man kunne fordele goderne (læs: brugerbetalingen) lidt, ville briller og tandpleje måske blive lidt billigere - begge dele er jo lige så nødvendigt at have i orden som det generelle helbred.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er helt enige. Jeg undrer mig ind imellem over, at man (nogen) kan få høreapperat uden brugerbetaling, men at jeg skal betale fuld (over)pris for mine briller. Jeg er jo ikke til noget uden dem. Men jeg er heldigvis i stand til det. Det er farligt at begynde at pille ved de gode gamle systemer. Blandt andet brugerbetaling til egen læge.

   Slet
 9. Oh ja briller er bare en stor udskrivning! Specielt når glassene skal indeholde specielle finesser som bygningsfejl, læsefelt m.v. ;0D
  Frøkenen skal også til optikkeren igen, så hun kan få tjekket og justeret dem hun har. Heldigvis bliver det ikke så dyrt med hende :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja - for man kan jo ikke finde ud af bare at være nærsynet mere. Det var en helt anden snak dengang. Og en helt anden pris. En af glæderne ved at være 40+

   Slet