torsdag den 6. marts 2014

Tillykke med fødselsdagen

Billedet har har været brugt før, for der bliver jo af gode grunde ikke taget nogen nye. I går var det 16 år siden, at den lille skønne kom til verden og startede 5 uger med sorg, glæde, kaos, gråd, afmagt og lykke. Alt sammen på en gang.

Når der er fødselsdag i familien køber jeg gave. Så bager jeg gode ting og inviterer gæster. Sørger for, at fødselsdagsbarnet får en god dag, med alt hvad der hører til. 


Den 5. marts er det hele anderledes. Min krop begynder på fødselsdag allerede dagen før. Jeg bliver rastløs og har svært ved både at holde fokus og at sidde stille. Der pumper en energi rundt i mig, der ikke kan bruges til noget som helst. Fødselsdagsgaven bliver til en dekoration fra Lynghuset. Jeg pakkede den selv ud og lagde den, og det hele var overstået på kort tid. 

Erfaringen har lært mig, at det er en god dag at holde fri. Det er svært at få noget som helst til at stemme, når der hersker uro i tankerne, og det går meget bedre, når jeg selv kan bestemme over min dag. I går var ingen undtagelse. Jeg havde trukket stikket og bedt om en fridag. Der var indbygget kaffeaftale, og jeg fik lavet lidt småting. Fødselsdagskagen blev en af de gode snegle fra tanken. Herren i huset ligger nemlig med influenza, og han lod sig gerne formiddagsforkæle.

Nu skriver vi 6. marts på kalenderen, og jeg kan igen passe mig arbejde og sidde stille. Det vil jeg gøre. Ud af hulen her, for nu ligger der 2 med herreinfluenza.

18 kommentarer:

 1. Og endnu et stort tillykke med hende, og jeg kender følelserne og tankerne og holder også fri på Cirkelines fødselsdag. Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Frederikke. Jeg har indset, at sådan må det bare være. Også selv om det er længe siden.

   Slet
 2. Jeg kan godt forstå at sådan en mærkedag giver rastløshed og uro. Ikke at jeg har nogen anelse om, hvordan det føles at få og derefter miste et elsket barn, men jeg kan forestille mig at det er en så livsomvæltende oplevelse, at det bliver en del af ens væsen. Tillykke med hende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Livet slår en kolbøtte, når det sker, og så rejser man sig og tager det bedste med sig og lærer at vælge.

   Slet
 3. Tillykke med den lille! Der er ikke noget at sige til, at du får det underligt allerede dagen før; det må være utrolig svært at miste et lille barn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja - svært var det. Men heldigvis har tiden været min ven.

   Slet
 4. Tillykke med jeres lille skønling.. Og god bedring til dine to hårdt ramte patienter. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge. Vi holdt det nede på 2 patienter, og nu er vi vidst klar igen allesammen.

   Slet
 5. Det er både forståeligt og uforståeligt for mig - det sidste fordi jeg ikke selv har prøvet noget tilsvarende. Gad vide, om det varer resten af dit liv ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Den tanke har jeg også tænkt. For 16 år er da mange. Men der var ikke noget at tage fejl af. det kom som en siger eftermiddagen før og krævede sin plads.

   Slet
 6. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan du har det, men jeg kan sagtens forstå, at noget så voldsomt som at få og miste et barn på en eller anden måde vil 'sætte sig' i kroppen til evig tid. Godt, at du forstår, at du skal passe på dig selv og holde fri på den mærkedag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er Mies dag, og sådan må det være. Jeg havde en dejlig dag, for når bare jeg sørger for frihed, så bliver det hele meget lettere.

   Slet
 7. Kære Susanne. Tillykke med Mie i går - sender tanker og kram.. Jeg har selv en fødselsdag for en lille pige der kun var her kort - i morgen.. Jeg har I år ikke fri.. Hvilket jeg er lidt spændt på.. Det er ikke gennemtænkt.. Knus og tanker til dig og Mie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette. Jeg håber, at du kom godt igennem Veras dag. Tillykke med hende også.

   Slet
 8. Det er godt at du mærker efter og holder fri. Ingen andre end dig ved hvordan du skal takle savnet og sorgen. Knus og varme tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt, og det skal man nok huske. Man er i bund og grund alene. Det er den eneste dag på året, hvor hun sådan er rigtig nærværende, så egentlig er det også rart.

   Slet
 9. Tillykke med hende, Susanne.
  Knus Heidi

  SvarSlet