tirsdag den 2. april 2013

Lidt mere om rod

Hvis der er noget, vi ikke mangler her i hytten, så er det bunker og depoter. Nogen vil måske kalde det rod. Og ja - det er det vel egentlig også. Jeg har ikke tal på de gange, hvor jeg har taget fat. Fået vendt nogle bunker og egentlig bare lagt dem pænt. De tager plads, og ind imellem giver de også anledning til dårlig samvittighed, for der ligger ting, der burde være brugt, eller ting, som egentlig burde op og hænge, og jeg kunne blive ved.
 
En af de første dage i påskeferien var jeg i vores lokale Fakta. Og hvad der ikke kan opstå af behov i sådan en forretning. Jeg har fuldstændig styr på mælk og grønt og alt det der, men når jeg så kommer til hylderne med ugens sjove, så må jeg stoppe op, og ind imellem opstår der behov, der bare må dækkes. Sådan gik det til, at jeg kom hjem med denne bog i tirsdags.
 

Farvel rod - hej frihed. Og meget forudsigeligt, så landede bogen i en bunke. Der lå den så på spisebordet mellem andet godt, indtil jeg kom i tanke om den søndag aften. Jeg satte mig ned og fik den læst fra start til slut, og grin bare - men jeg så altså lyset. Jeg har læst om aktivt rod og passivt rod. Jeg har lært, at alt har en udløbsdato. Også arvestykker og ferieminder. Og sko, der måske var lidt for dyre. Og så har jeg lært vigtigheden i at afslutte ringen.
 
Søndag gik det ud over soveværelset. Jeg fik set på det med lidt andre briller, og jeg kunne se, at temmelig meget havde overskrevet udløbsdatoen. En hel sæk blev det til. Jeg ved lige, hvor jeg skal tage fat på næste etape. Jeg har et hobbydepot af en vis størrelse. Med ting, som jeg ved, at jeg aldrig vil få brugt, men som jeg har flyttet på den ene gang efter den anden. Inden jeg går ombord i det, vil jeg høre vores lokale SFO, om de er interesseret i det, for ikke alt skal i sække og smides ud.
 
Nu vil jeg ise bilen af og køre på arbejde. Og så vil jeg glæde mig over, at april er måneden, hvor foråret kommer. Sådan bliver det. Jeg ved det bare.

18 kommentarer:

 1. Susanne - hehe - den slags bøger har jeg tre af , ja hele 3 - men tror du, det hjælper? Lyder som om din bog måske er bedre....hav en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det minder mig om min dvd med navnet: Flad mave på 8 minutter. Behøver jeg at sige, hvad der ikke er sket? God dag til dig Lavendel.

   Slet
 2. heldigvis er jeg rimelig god til at få ryddet ud i ting og sager, det er mere Jimmi der gemmer, til gengæld er jeg ikke så god til at komme efter nullermændene.. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da herligt, at I kan supplere hinanden. Jeg trænger bare til at få vendt lidt rundt på det hele. Vi mangler vidst en flytning en gang imellem. Jeg har hørt, at det hjælper :-)

   Slet
 3. Måske skulle jeg i Fakta ;-) jeg er lige som dig, Sssanne. jeg hepper på dig og tænker, at hvis det lykkes for dig, så går jeg også ombord i bog og bunker :-) God arbejdsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det altså Lene. Der er lige blevet kørt et par sække på genbrugen i weekenden, og jeg har flere steder, jeg slet ikke har haft fat i endnu. Men jeg har lyst, så jeg fortsætter med glæde.

   Slet
 4. Der skal være plads til lidt rod - det er det, der gør et hus til et hjem :-)
  Så længe det ikke bliver bare tilnærmelsesvis så slemt som i udsendelserne 'Ryd op i dit liv', så skal det nok gå altsammen.
  Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig tror på, at en bog hjælper - det skal starte indefra :-)
  Nå. Det er nok bare mig ... jeg har en voldsom allergi mod selvhjælpsbøger af enhver art.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret. Og der er også kategorier af rod, som er helt i orden med mig. Men for pokker da, hvor har vi også meget skidt. Sådan gemt bag skabslåger og lidt i bunker hist og pist. Og det er det, jeg gerne vil af med.
   Måske bogen bare hjalp mig til at se helt ind. Og til at få sat de rigtige ord på. Nu er jeg i hvert fald i gang.

   Slet
 5. Hi hi...jeg har også lige investeret i en anden ryd op bog, og må sige at det hjælper. Små projekter hver dag, og jeg ender op med at have ingen ting - NOT! God dag til dig...nyd de sidste solskinstimer i fulde drag...knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Som du nok ved, er der gang i noget stort her. Jeg fik overstået et skab i weekenden. Med en sæk til genbrugen og 2 store poser til sfo'en. Det gør godt at skabe plads. Knus..

   Slet
 6. Uha-uha, den bog burde vist stå på min dosmerseddel!
  Vi har det ret ryddeligt, på overfladen, men der gemmer sig ufattelig mange ting i de pæne bunker i skabe og skuffer. Jeg synes det meget svært at komme det til livs, men kan mærke at behovet for at frigøre mig for så mange ting og sager vokser. Held og lykke med projektet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Ditte. Det er netop det med skabe og skuffer. De bugner med ting og sager, der for længst har overskredet udløbsdatoen. Nu er det tid. Jeg er i fuld gang, og måske det lyder underligt, men jeg nyder det altså.

   Slet
 7. aha det ser ud som om du har set lyset, det. lyder også som en god bog du der har fået fingrene i, jeg hader rod, og jeg. kan godt følge den der med at ting og sager har en udløbsdato, heldigvis er jeg god til at smide ud ,somme tider dor meget :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. For meget og for lidt... Vi har åbenbart for meget plads. Og fordi vi har boet her i hundrede år, har der aldrig været den store anledning til at få vendt op og ned i det hele.

   Slet
 8. Den bog kunne vi også godt bruge her ;-) Klem og ha' en dejlig forårsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske Fakta har flere... Klem og god dag til jer.

   Slet
 9. Det ser ud til at være den helt rigtige bog for dig, og jeg tror også, at jeg selv kunne bruge den. Selv lever jeg ellers efter 1-årsreglen - alt jeg ikke har brugt i et år bliver smidt ud - med mindre det er arvestykker eller lignende klenodier. Men nu hvor jeg har fået 80 m2 kan jeg godt mærke, at jeg gemmer lidt mere. Det må simpelthen høre op.

  SvarSlet
  Svar
  1. 1 års regelen lyder ganske fornuftig. Vi har et kæmpe luftrum og det i sig selv er noget af en fælde. Sidst vi gik det igennem lovede vi hinanden at overveje, hvorfor ting bliver sat derop. Burde de i virkeligheden hellere blive båret ud på traileren til næste tur. Måske vi lærer det engang..

   Slet