torsdag den 15. august 2013

Folkets dom

En lille familie, som jeg kender, er ramt rigtig hård. Datteren har været ude for det mareridt, det absolut må være, at blive passet op af 5 unge mænd, holdt tilbage og blive voldtaget. Det har selvfølgelig rystet det lokale samfund, og den lille familie er selvfølgelig dyb mærket af det. Når sådan noget sker, starter hele møllen. Det blev anmeldt med afhøringer og undersøgelser til følge, og så skulle der ellers bare efterforskes og anholdes nogen, så de kunne få deres behørige straf.

Sådan er det imidlertid ikke gået. Den unge piges forklaringer hænger ifølge politiet ikke sammen tidsmæssigt, og hun har nogle huller i sin hukommelse, så der er ting, der ikke kan forklares. Derfor har man nu fra politiets side besluttet sig for, at hun må anklages for falsk anmeldelse. Jeg ved ikke, hvad de forventer. At man ser på klokken, når man bliver antastet, og at man selv lige tæller efter, hvor mange af de 5 unge mænd, der benytter sig af, at man nu er offeret. At der er hul i hukommelsen er vidst meget naturligt. Da jeg havde psykologi på efteruddannelse, lærte jeg om forsvarsmekanismer. Fortrængning er en af dem.
 
Det blev offentliggjort på lokalt TV den anden aften, at man kun kan gå ud fra, at det hele er opspind, og herefter starter folkets dom. Jeg har set bemærkninger på Facebook, der går ud på, at pigen burde straffes. At hun kunne have ødelagt flere familiers tilværelse, og gad vide, hvad hun egentlig lige ville opnå med det. Folk er rørende enige. Det fik mig til at tænke efter. For hvis jeg ikke havde haft mit kendskab til familien, så havde jeg sikkert haft samme mening. At det er for langt ude at få sit behov for opmærksomhed dækket på den måde. Det er skræmmende. 
 
Jeg tror stadig på den lille familie. Hverken pigen eller hendes familie ville nogensinde kunne finde på at skabe sådan en historie for opmærksomhedens skyld. Nu håber jeg bare, at vores fine politisystem må ændre holdning og tage dem alvorligt. Og så håber jeg faktisk også, at de 5 unge fyre, der ændrede pigens liv for altid må blive holdt ansvarlige for deres gerning.

18 kommentarer:

 1. Uha, jeg læste om det i avisen. Der må da være DNA, som kan bevise, hvad pigen siger ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - men desværre er det vidst op til hende at overbevise om, at hun ikke fik det dna helt frivilligt.

   Slet
 2. Åh, den arme pige og den stakkels familie. Jeg læste faktisk også om det i avisen. Jeg håber, familien har råd til landets bedste advokat, for ellers ser det vist desværre meget sort ud, når politiet allerede har meldt ud, at det er pigen, der er skurken. Øv for pokker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke, hvor det bærer hen, men jeg håber det bedste.

   Slet
 3. Jeg får helt ondt i maven ved at læse det, og jeg tænker på filmen Jagten (den skal jeg bare IKKE gense) - det er også folkets dom. Den er meget svær at leve med. Folk og fordomme - som om de var til stede og kan dømme!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skræmmende. For jeg har jo selv tænkt tanken, når jeg hørte om falske anmeldelser. Denne gang kender jeg bare personerne bag, og det gør forskellen. Stof til eftertanke.

   Slet
 4. Åh nej, hvor er det dog trist og forfærdeligt. Og det uanset om den ene part eller den anden part har ret. Jeg håber at nogen hjælper den stakkels pige og hendes familie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Også jeg Lene. Det er vidst en tung byrde at bære.

   Slet
 5. Trist for alle og trist at man lader sig farve af pressens holdning. Jeg håber ikke politiet stopper deres eftersøgning og tænker som Madame "DNA"

  SvarSlet
  Svar
  1. DNA kræver vidst bare, at man har noget tilsvarende DNA at holde det oppe imod. Og det igen kræver, at man tror på pigen og får lavet de anholdelser, det kræver.

   Slet
 6. Desværre er der piger der ødelægger det for de rigtige ofre og derfor ender der med folkets dom.
  Det er så sørgeligt for sådan en pige, som hende du kender, for hun er ødelagt for livet og så kan de 5 få frit der fra og endda gentage 'succesen', for det gik jo godt sidste gang!
  Håber den lille familie kommer igennem og får oprejsning. Det har de brug for!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det jeg tænker. Gør de det igen? For det gik jo tilsyneladende meget godt. Ikke nogen rar tanke.

   Slet
 7. Årh hvor er det forfærdeligt for pigen. Håber familie og venner støtter godt op om pigen. Ja folk kan via medierne være meget hurtige til at dømme andre :-/

  SvarSlet
  Svar
  1. ja - og er man selv bedre end de andre. Tanken har strejfet mig denne gang, fordi jeg kender lidt til familien.

   Slet
 8. Sikke en skrækkelig historie, jeg har desværre ikke fulgt så meget med i nyhederne her i ferien, men håber at den lille familie klarer det selvom det er hårdt for dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er så grim - den historie. Det er jo nok den historie, som alle os med døtre ønsker at undgå.

   Slet
 9. Det er en rigtig dum historie, og jeg er SÅ gal på de (uendelig få) tøser, der anmelder et fortrudt engangsknald som voldtægt og dermed gør det alt for nemt for alle, inklusiv politi og 'folk' at gå ud fra, at sådan er det nok altid.
  DNA er fint nok at undersøge, men det er jo ikke noget bevis på, at pigen er blevet voldtaget; kun at hun har haft samleje. Desværre.
  Jeg håber virkelig, at pigen kommer over det uden mén, men hun får desværre nok brug for hjælp til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Igen er vi rørende enige. Få spolerer for andre. Sådan er det vidst desværre i mange sammenhænge. Jeg håber også for det bedste for pigen. Og resten af hendes familie, for alle er vidst ramt her.

   Slet