onsdag den 7. august 2013

Velkommen indenfor

Her er de så. En stribe billeder af det rum, der har givet anledning til så meget arbejde, og som jeg nu nyder at indrette og at være i. Jeg havde godt nok truet med, at der ikke kom billeder her, før alt var helt færdigt. Men der er noget med, at man tager et standpunkt, og så står man ved det for en stund....
 
Her den del af køkkenet, hvor arbejdet foregår. I får det med opvask på bordet, for Sara og jeg var i IKEA i går, og opvaskeren kunne altså ikke rumme alle vores indkøb på en gang. Her mangler vi bare et lille stykke sokkel ved opvaskeren, så den ikke står og gaber ved gulvet. Vi har valgt XL fra Kvik, så jeg har skuffer med en dybde på 63 cm. og jeg skulle hilse og sige, at de kan rumme noget.
 

På modsatte side af vinduet er dette arrangement stillet op. Det er ikke skævt, men jeg kunne ikke gøre det bedre med mit lille kamera. Højskabet og indbygningen til ovnene er alm. dybde, men gemmer sig lidt i hakket. Skufferne er egentlig badeværelsesmøbler. De er kun 28 cm. i dybden, men meget funktionelle. Sådan er det blevet, fordi vi så kan bevare vores indbyggede garderobesystem på den anden side af væggen. Vores entré er nemlig mindre end lille. For enden af dette arrangement kommer vores køleskab til at stå. Væggen er her trukket tilbage igen, så det kommer til at stå lige med skufferne. Slet ikke så tosset.


Her tryllede jeg en lækker fiskeret frem i går. Det kan jeg nemlig, når jeg bruger opskrifterne, der følger med , når fiskekassen kommer om onsdagen.


Endnu engang et eksempel på mine ikke så gode evner ud i fotokunsten. Det er ikke fordi, det hele er støvet til her. Det er noget med lyset og emhætten, der spejler sig. Jeg er rigtig glad for mit store komfur (hedder det vidst ikke). Desværre har det vist sig, at hverken den bedste stegepande, stegegryden eller min æbleskivepande kan bruges på det. Det er sat væk sammen med 4 gryder. Til stor tilfredshed for Jakob, som mener, at han kan få det med, når han engang pakker sine ting.

Lamperne er et hit. De er blanke inden i, så de kaster lyset rigtig godt ned. Overfladen er beton. Gråt og råt beton. Det havde jeg nok aldrig troet, at der skulle hænge ned fra loftet i mit hus. Der er indkøbt en lillebror til dem, som skal hænge hen over de smalle skuffer. Den fik jeg først hentet i går, så den ligger stadig i sin kasse.


Lige nu ser det hele sådan ud. Listerne på gulvet finder garanteret på plads en af dagene, for der kommer gæster til fødselsdag på lørdag. Vindueskarmen ligger i garagen og tørrer, og den er også på plads inden weekenden. Den er af samme træ som bordpladerne.


Uden for billedet i højre side, har vi plads til det lille bord, hvor kaffen skal nydes, når vi kommer hjem fra arbejde. Det har været et kæmpeprojekt. Større end jeg nogensinde havde forestillet mig. Jeg har slet ikke tal på de timer, Bo har investeret i det. Heldigvis er han enig med mig i, at det er det hele værd. Historien om emhætten er stadig ikke skrevet. Den er et kapitel for sig, og forventes udgivet en af de nærmeste dage.

22 kommentarer:

 1. Holddaop hvor er det lækkert og stirent, uhhh hvor ville jeg knuselske et nyt køkken.
  Stort tillykke til jer med det flotte resultat, jeg er sikker på I kommer til at nyde mange lækre retter derfra. :-)

  SvarSlet
 2. Som naboen finurligt spurgte: "Tror du, at du kan lave bedre mad, bare fordi du har et nyt køkken?" og så skal jeg lige huske at fortælle, at de selv har nyt køkken, så det er ikke fordi rønnebærerne er sure. Det er bare fordi, han har en herlig humor. Når I kører forbi næste gang, må I stoppe. Så laver jeg en kop kaffe og viser frem.

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Tilllykke med fødselsdagen forleden og med nyt køkken. Det ser så skønt ud. Indbygget nydning. Go' Bo du har der! ;-)
  Knus Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi. Ja, sådan en Bo er nu ganske rar at have, men det ved du jo selv :-) Knus til dig..

   Slet
 4. Ih, hvor er det/bliver det fint!! Smart at bruge badeværelses-elementer, hvor pladsen er lidt trang. Og de der lamper - jamen altså ih :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så godt Frue. SÅ godt. Jeg føler mig dagligt lidt høj på det, og håber at det varer ved længe endnu.

   Slet
 5. Hvor er det dog bare blevet flot og godt! Kan godt forstå, at du er superglad og stolt af både mand og køkken. Nu er det vel næsten 'hans' køkken, ikke? Så han skal lave rigtig meget mad til jer alle? Eller stoppede hans pligter med færdiggørelsen af det? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Faktisk så er det sådan, at det er manden i huset, der er den bedste kok, så han får helt sikkert lov at bruge det også. Ganske meget :-)

   Slet
 6. Hold da op et flot og funktionelt køkken. I har da tænkt på alle detaljer, og det er bare så gennemtænkt lavet. De der lamper er da overfede. Tillykke med det hele. Det er tydeligt, at der er lagt rigtig mange arbejdstimer i det. Jeg har en gang i mit liv haft et spritnyt køkken, og det er bare så lækkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har brugt timer på det køkken. Tegnet og forkastet. Valgt og forkastet. Vi har endda været lige ved at købe - og forkastet.. Jeg tror, at alle sten på den lange køkkenvej har været vendt, og jeg må sige, at resultatet er ganske tilfredsstillende.

   Slet
 7. Hvor er det blevet flot - tillykke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame. Det er til stor nydelse.

   Slet
 8. Det ser altså rigtigt godt ud og skæg ide med betonlamper.. og temmelig meget bedre end betonbordplade - hvilket ville have ført til nærmest endeløse mobninger fra min side...

  SvarSlet
  Svar
  1. At bordpladen var tung som beton, da den blev båret ind, er en helt anden sag. Og så glæder det mig da gevaldigt, at lamperne ikke er grund nok til endeløse mobninger.

   Slet
 9. Hvor er det blevet smukt.

  SvarSlet
 10. Sikke et lækkert køkken du/I har fået, kan godt forstå at I er glade for det. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det er blevet så godt. Jeg nyder det hver dag.

   Slet
 11. Der var de jo de billeder jeg savnede i forrige indlæg :-) Det er rigtigt flot.
  I vores køkken er der også smalle skabe, overskabe der er brugt til underskabe, og så et udligningsskab, et med skrå låge, og det har jeg aldrig fortrudt. I det gamle var der dybe skabe til stor irritation for mig. Med den nye model fik vi luft i både skabe og rummet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gælder bare om at finde den rigtige løsning. Vi har kun et enkelt skab nu. Skufferne er der ikke nogen problemer med at nå ind bag i.

   Slet
 12. Hvor er det blevet godt, det vil du glæde dig over i mange år.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det er helt sikkert. Nu bliver jeg ikke til at trække med herfra.

   Slet