tirsdag den 28. august 2012

Planlægning - ikke her

Så skete det igen...

Vi har fem navne på postkassen. I går havde en på forhånd meldt fra til aftensmaden. Så er vi nede på fire. Jakob er på arbejde, og ringer og siger, at Sofie kommer med hjem og spiser. Så er vi fem. Da vi skal til at lave mad, meddeler han, at han skal arbejde en time ekstra, så han ikke skal have mad, og Sofie spiser hjemme. Så er vi nede på tre.

Vi havde rigeligt mad. Nogle lækre kalkunstykker med rigtig god krydderblanding og en rigtig god salat med spidskål, æbler og ananas. Der er salat til i dag, og resten af kødet røg i fryseren til næste restebuffet. For jeg smider helst ikke ud.

Planlægning. Det er altså ikke let her i huset.

20 kommentarer:

 1. Kender det kun alt for godt - her er vi enten to eller fire, for det meste to. Tidligere kunne Den Lange finde på at ringe kl. halv fem og spørge hvad vi skulle have at spise. Nu er han ved at lære, at jeg skal vide det inden kl. tre, hvis der skal være mad til fire.
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Opdragelse må være nøgleordet her.

   Slet
 2. Man lærer vel at lave madretter hvor af noget af overskuddet kan gå i fryseren og så klare madlavningen en dag med "ryd øverste skuffe i fryseren"?

  Vi har her på hattehylden et begreb vi kalder "klar dig selv" - en konsekvens af de manglende planlægningsmuligheder til tider.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan blive så dygtig til restemad. Og jeg samler gerne til overdådig buffet.
   Klar dig selv. Den kender vi også her. Så er det bare, at man opdager, at der ikke er mere brød, når de næste madpakker skal laves. Det er sgu udfordrende at drive en havstor husholdning.

   Slet
 3. Ihhh altså - kender det alt for godt - enten skal der koges 1kg pasta mere og saucen skal strækkes til det yderste, eller også skal man fryse det hele ned! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan er det. Og en dag skal vi lære at lave lidt nok......

   Slet
 4. Ja, det er ikke altid let at få alle ender til at nå sammen, det er som om det bliver sværere jo mere selvstændige børnene bliver, men mon ikke vi i grunden bør glæde os over det (det var vist en "selvreflektion", hvis der da er noget der hedder det:-) God idé med en restebuffét, alene udtrykket lyder hyggeligt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja. Det er jo kun sundt, at de har interesser uden for hjemmet. Og vi skal jo heller ikke klage over, at vennerne vil være her. En dag bliver her stille, og så kommer vi til at savne.

   Slet
 5. Mon ikke de fleste af os har prøvet det med planlægning af aftensmad og unge mennesker ikke altid er lige let..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo. Og i virkeligheden skal vi jo bare nyde dem, mens vi har dem.

   Slet
 6. He he, jeg har noget til gode, kan jeg læse :-) Her er der - endnu - nogenlunde check på antal. Til gengæld er tidspunktet for aftensmad mildt sagt flydende, og med Donnaens fritidsaktiviteter i det kommende skoleår, bliver det kun værre. Vi nærmer os i betænkelig grad middelhavs-regions-meget-sene-spisetider ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også flydende tider. Med arbejde, skydning, gymnastik og musik må vi indrette os bedst muligt. Torsdag bliver helt kaotisk, så det må blive rugbrødsdag.

   Slet
 7. smiler... nej planlægninger ikke altid til at overholde, min planlægning for i dag er også faldet til jorden :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan er det bare. Planlægning er noget opreklameret noget.

   Slet
 8. Hihi... Her er vi kun to voksne, og vi kan heller ikke finde ud af at planlægge mere end et par timer frem.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan kan jeg også godt forestille mig, at det kan blive her. Og det er vel heller ikke så tosset.

   Slet
 9. Jeg kommer lige igen, for i går kom jeg meget sent hjem (længe efter butikkernes lukketid) og så var Den Lange kommet hjem og meddelte ved godnat-tid, at han gerne ville have madpakke med i dag.
  Det er så første gang han er hjemme og overnatte efter skolen er startet igen efter sommerferien, og selv om jeg forsøger at have pålæg klar for alle eventualiteters skyld, så var der altså kun een frokostbolle tilbage i posen - godt jeg har et lille lager i fryseren.
  Så i dag er der gjort 2 madpakker klar - jeg håber de ved hvor heldige de er :o)
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellers opdager de det, når det er slut ;o) Sara har været væk fra det, og har fortalt brødrene, at de bare har at sætte pris på det.

   Slet
 10. Jeg kender det kun alt for godt - håber du kunne lægge noget af maden i fryseren. Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg gerne. Jeg undgår helst skraldespanden. Det er forkert, og så er det jo penge ud af vinduet. Klem og god aften.

   Slet