onsdag den 17. juli 2013

Jeg har travlt

Egentlig burde jeg ikke sidde her. Jeg skal have vasket samtlige skuffer af indvendig, så jeg kan begynde at fylde i. Vi  mangler stadig at få flyttet vasken fra den kasserede bordplade til den nye, så lejrkøkkenet er stadig base for vores madlavning. De sidste 2 dage har budt på noget, der i mine øjne ligner mirakler. Bo kalder det vidst bare arbejde. Det hele har taget form, og stuen er igen blevet min egen. Jeg nyder det, så det næsten er ubeskriveligt. Bemærk venligst de små fine greb, som vi har valgt. Sidste bemærkning går specielt til  Overleveren med tak for input og hyggelige indslag i min hverdag.
 
 
Køkkenets eneste højskab er indrettet med tandemudtræk. Det er genialt. Fra vi så det på vores første køkkenlurertur vidste vi, at det måtte vi bare have. Pludselig kan vi komme til alt i skabet. De inderste hylder følger med, når man åbner lågen. Det kan bære ufattelig mange kilo, så jeg har en plan om, at det må blive basen for alle vores kolonialvarer. Jeg gad godt at vide, hvor mange gange man flytter rundt i sådan et køkken, får det hele er, hvor det skal være. 


Min håndværker er i gang med et velundt og tiltrængt kvarter under tæppet på sofaen. Om lidt skifter han kasket og kalder sig gulvmand. Og inden dagen er omme, har han lagt gulv (siger han), så opvaskeren også kan komme på plads. Planerne er skredet lidt på grund af bordplade og små ændringer hist og pist, men resultatet bliver det hele værd.
 
Nu vil jeg hælde vand i spanden, finde en klud og gå i gang med skufferne.

23 kommentarer:

 1. Ojjjj nu går det stærkt, jeg er også helt vild med sådan et højskab, vi overvejer pt. hvordan vi får det integreret i det forholdsvis nye køkken som vi skal overtage om lidt.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skabet er intet mindre end genialt. Der er totalt overblik. Vi vidste fra vi så det på vores første kikketur, at sådan et måtte der ind. Koste hvad det ville - eller noget i den retning.

   Slet
 2. wow for et køkken ,det var det hele værd,,, godt nok smart med det højskab, det har jeg aldrig set før ,,, skøn sej mand du har,,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Han er nemlig skøn. Han har fortjent at blive forkælet, og det er han blevet.

   Slet
 3. WOW!! sikken et spring det har taget. Nu er der ikke langt igen, så jeg forstår godt du glæder dig :0)
  God arbejdslyst til gulvmanden/skabsmanden/altmuligmanden :0)
  Og god eftermiddag til dig og vand og sæbe ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kari. Ja pludselig gik det stærkt, som i rigtig stærkt. Nu nydes det i stor stil.

   Slet
 4. Det der skab er jeg lidt vild med! Det er genialt. Jeg har det hele i skuffer, og det er såmænd fint nok.
  Har du to ovne? Den ene ser ud som om den sidder meget højt oppe? Jeg kan ikke rigtig gennemskue det, kan du nok se ...
  Lågerne er meget flotte - helt mage til mine, ser det ud til ;-) - hvad er navnet på jeres nye køkken?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er Rimini fra Kvik. Og i den ene side har vi valgt deres XXL skabe.
   Den nederste ovn er en ganske almindelig ovn. Den for oven er kombineret micro/alm. ovn. Jeg slipper for at have microovnen stående på bordet, og ved at slå til på det rigtige tidspunkt, fik vi den til rimelig penge.

   Slet
 5. God arbejdslyst til jer begge, det er skønt, når man pludselig kan se lys for enden af tunnellen. Og jeg er åbenbart tung i betrækket, for jeg kan ikke forestille mig højskabet, men det lyder smart (og ja jeg ved godt at der er billede af skabet, men ikke om jeg kan regne det ud) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skabet er indrettet, så hylderne er delt. 2/3 sidder inde og kommer med ud, når man åbner, så man på den måde kan se og nå det hele. 1/3 sidder på lågen som i et køleskab. Det giver rigtig godt overblik.

   Slet
 6. Det ser bare fantastisk ud, jeg forstår din glæde for at få stuen tilbage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og dejligt, at du også kikker med. Jeg vil se tilbage hos dig en af de nærmeste dage.

   Slet
 7. Hvor ser det godt ud og funktionelt.. er lissom alle de andre lidt (dvs meget) vild med det højskab, og det er akkurat lige så praktisk som det ser ud (har det fra pålidelig kilde og ikk mig selv). Det kan jeg godt forstå at I valgte..

  To ovne? eller en mikro og almindelig - men temmelig avanceret eller?

  SvarSlet
  Svar
  1. En micro/combi og en almindelig ovn. Altså ingen microovn på bordpladen :-)

   Højskabet er intet mindre end genialt. Det har givet et rigtig godt overblik.

   Slet
 8. Hvor bliver det dog lækkert - tillykke! Mit køkken er årgang 1964, dog med nye skabslåger, og vi kunne godt trænge til samme ombygning her. Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er blevet så lækkert. Jamen altså, så kan I fejre rund fødselsdag til næste år :-) Det er nu heller ikke alderen, der er afgørende. Vores var bare en billig midlertidig løsning med en masse mangler. Den nåede dog at virke i 20 år.

   Slet
 9. Hvor er det smart det skab! Dejligt med nye køkkenelementer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette. Ja - det er efterhånden ved at blive rigtig godt.

   Slet
 10. Hold da op nu sker der virkelig noget. Tillykke med alt det nye. Jeg undrer mig også over de to (tilsyneladende) ovne, og så kan jeg ikke regne ud, hvordan højskabet fungerer. Det ser ud som om hylderne går ind over hinanden, når man lukker det. Det er nok bare mig, der er lidt 'fra landet'

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er på landet her, så det er helt i orden. Hylderne sidder lige ud for hinanden nu, men kan forskydes. Dog vil de aldrig gå over hinanden. Charmen er, at den inderste del kører med ud på et fint skinnesystem. På den måde kan man nå alt, og har meget bedre overblik.

   Slet
  2. Tak for foklaringen. Det lyder rigtig lækkert at kunne se og at kunne nå alt.

   Slet
 11. Nej, hvor er det blevet lækkert - sikke et flot køkken....stort tillykke med det :-)

  SvarSlet