mandag den 8. juli 2013

Sommeren kom på en fredag

Bo havde lovet godt vejr på sin fødselsdag i fredags. Og som den rare mand han er, blev løftet indfriet. Det blev det fineste vejr, og min ferie har nu rigtig fået smagen af sommer. Vi roder stadig, men det forhindrer mig ikke i at nyde.
 
Ferien startede for alvor lørdag aften. Hele dagen var tilbragt i min brors have på Ønskeøen. Hans datter har nemlig fødselsdag sammen med Bo, og når man bliver 7 år, skal det markeres. Jeg måtte køre alene af sted, for Jonas lå med den ondeste migræne, så Bo blev hjemme hos ham. Jakob passede sit arbejde på tanken, og Sara har tilbragt dagene på Roskildefestivallen. God hjemme fra fødselsdag først på aftenen satte vi os i haven med en flaske kold rosévin. Da det blev lidt for køligt tændte vi op i bålfadet, og først da mørket helt havde sænket sig, og flasken i øvrigt var tom, trak vi ind.
 

Nu har jeg 14 dage, der skal nydes. Jeg har kun en enkelt aftale med fys på onsdag og vingetjek på privathospitalet i næste uge. Ellers er dagene helt vores egne. Bo knokler stadig på med køkkenet. Nu skal der sættes filt på væggene, og der skal males. Herefter skal alle æskerne åbnes, og det  hele skal skrues sammen, så det kommer til at stå rigtigt.
 
Bordpladen kostede et par dage med meget øm skulder. Det er helt overstået nu, og jeg lover, at jeg aldrig gør det mere. Men sagen er, at skidtet skal bæres væk fra matriklen igen. I næste uge kommer de med en ny plade, og en montør skal flytte vasken over. Vi prøver at handle lidt om den, der nu er kasseret, for den gode del af den kan sagtens bruges til det lille spisebord, vi kommer til at mangle, og der er faktisk også, så der kunne komme en god vindueskarm ud af det.
 
Kameraet har været glemt i tasken, så der er ikke rigtig noget at vise frem her. Hvis jeg havde været hurtig, kunne jeg have snuppet et godt billede af Jakob i morges. Han var i hvert fald glad i hele hovedet, da han kom hjem og havde bestået teoriprøven.
 
Nu vil jeg lave kaffe til min byggemand, og så vil jeg finde havestolen og nyde.

22 kommentarer:

 1. Aftenhygge med bål og et glas vin er bare dejligt, især når man har ferie. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare om at benytte sig af det, når det kan lade sig gøre. Og det har vi gjort :-)

   Slet
 2. Jeg vil oss ha ferie og sommer på én gang! Øv - heldige dig... glæder mig til at se billeder fra køkkenet... hvad er der med den bordplade.. granit og skadet eller sådan noget?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forstår jeg godt. For ferie og sommer på en gang har vist sig at være en ganske hyggelig blanding.
   Ikke noget granit nej. Det er amerikansk valnød. Men der er lavet nogle uheldige samlinger i forkanten. Et tydeligt reperationsarbejde. Og det går jo ikke.

   Slet
 3. God idé med sådan et bålfad i haven - rigtig god ferie, Susanne! Vejret ser heldigvis lunt og dejligt ud mange dage frem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bålfadet har forlænget mange aftener for os. Vi lugter fælt af spejder, når vi trækker ind igen, men det er så stemningsfyldt, når mørket falder på.

   Slet
 4. Et bålfad gad jeg godt have, men det dur vist ikke på sommerhusets træterrasse :-)God aftenhygge til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej - du har nok ret Lene. Ellers må I ønske jer sådan en mexicansk lerpejs. De kan lidt af de samme og er også dekorative.

   Slet
 5. De, der har ferie nu, har bare timet det helt perfekt!
  Rigtig god ferie. Selv om den måske står mest på 'hjemmearbejde' ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen. Den er helt afsat til hjemlige opgaver denne gang. Det gør nu ikke noget. Børnene tager af sted hver for sig, og vi snupper alle vores forlængede weekend i sensommeren.

   Slet
 6. Rigtig god ferie og jeg regner da med at vejret fortsætter ... men man ved aldrig hvad vejrguderne mener om den sag ;-)

  Håber I snart kan blive færdig med roderiet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Roderiet tager form nu. Vi nærmer os, og vi glæder os. Vejrguderne har sendt mig ind i dag efter nogle lange dage i gårdhaven.

   Slet
 7. Vejret er perfekt til ferie og udendørs aftenliv.
  Det må være en bordplade af granit, siden den er så tung. Da Mads havde vandskade hjalp jeg ham med at bære hans ud og ind. Det var en lang tur i sne og ælte.
  Jeg glæder mig også til at se nogle billeder af jeres nye køkken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej - den er af træ, men med et spænd på 4 meter når den også at blive ganske tung. Min private malermester er ved at være færdig derude, så skal der snart samles elementer.

   Slet
 8. Skønt med ferie - og så i det her skønne vejr. Nyd din ferie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette. Jeg lover, at jeg nyder. Det har været perfekte dage.

   Slet
 9. Det er perfekt timing at holde ferie nu.. :-)
  God arbejdslyst med den sjoveste del af jeres projekt.. at samle og sætte op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - heldet har vidst været med os. Det er nu sjovest at holde sommerferie i sommertøj.

   Slet
 10. Hvor bliver det dejligt når I er færdige og kan bruge det nye køkken
  Det er så hyggeligt med sådan et bålfad og lidt i glassene *hi hi* Tillykke til den kommende bilist..så er der en mere til natkørslerne ;-D Go' aften *KNUS*

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig - så skal der hævnes og jeg skal hentes. Midt om natten. Det bliver nu nok meget lidt, for en gammel en som mig har det bedst med nogenlunde faste sengetider :-)

   Slet
 11. Ja du har sørme timet din ferie godt i dette skønne sommervejr. Bare det bliver ved længe endnu. Den seneste vejrudsigt jeg så lovede ret godt vejr også ind i næste uge.

  Hvor bliver det spændende med det køkken. Nu mangler den sjoveste del af det, nemlig at pakke ud og sætte op. Jeg glæder mig til at se billeder af det færdige resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver godt. Jeg har lovet, at jeg gerne skal pille pappet af det hele og bære det ud på traileren. Jeg glæder mig SÅ meget.

   Slet