torsdag den 28. april 2011

Store bagedag

Denne gamle maskine er flittigt brugt. Med 8 - 10 dages intervaller bliver den hevet frem fra hylden og samlet. Så ryger der havregryn, hytteost, lidt olie og hvad der ellers skal til, når man vil give familien boller, der ikke er væk, første gang, man har sluppet en lille vind. Ja undskyld, men det er altså den pæne udlægning af udtrykket her i huset.Maskinen er fra mit barndomshjem. Den kom til huse, da min far engang vandt et pænt beløb i tips. Jeg tror faktisk, at det var 12 rigtige. Jeg har vel været omkring 8 år. Min mor har brugt maskinen flittigt. Man kunne røre 4 store franskbrød på den, og den har været i gang, når vi fik gris. Jeg husker, hvordan vi flokkedes om medisterpølsen, der strøg af hornet i en hast, som kunne få små piger til at grine højt.


Da vi alle var flyttet hjemmefra, havde mor ikke mere at bruge maskinen til, og jeg overtog. Den har endnu aldrig svigtet. Den må være fra den gang, hvor ting blev lavet til at holde. Jeg skal ærligt indrømme, at den hverken hakker flæskefars eller producerer medister mere. Der i mod er den min ven, når der skal laves æbleskiver til jul, eller som her til aften, hvor der bliver bagt et bjerg af havreboller.I morgen skal jeg hente Sara ved toget. Jeg glæder mig, for jeg trænger. Mit morhjerte savner. Det skal blive en rigtig dejlig fredag.

5 kommentarer:

 1. Det er flot, at køkkenmaskinen har kunne holde i så mange år, og dejligt at læse, du stadig har gavn af den.
  Her bager vi også meget - det er skønt med duften af nybagt brød, og når det er hjemmebagt, ved man, hvad der er i.
  Klem og god fredag til dig.

  SvarSlet
 2. Jeg bliver sulten...
  Helt enormt.

  Og jeg synes den er FLOT din køkkenmaskine!

  SvarSlet
 3. HURRA - jeg ku'!! Kommentere altså ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg er også den lykkelige ejer af sådan et vidunder, vores blev dog købt brugt ved den lokale elektriker som havde fået den retur fra en fritidsklub...til vores hører kødhakker, blender og kartoffel skræller....
  Blender og kødhakker virker ikke mere, der skal skiftes en rem og den har været svær at opdrive (læs: Umulig....)Men resten kører upåklageligt.
  Mange hilsner til dig fra Joan M

  SvarSlet
 5. Madame: Det der dejligt at det nybagte også smager lidt af barndom, og man føler sig lidt bedre, fordi man ved, hvad det er, der puttes i munden.

  Kong Mor: Ja, jeg har jo ikke nået at bage dit knækbrød endnu. Det er stadig på tankeplan. Jeg er glad for, at du er her igen.

  Joan: Velkommen til dig. Jeg har også kødhakkeren til min. Den bliver stort set kun brugt til julens vanillekranse. Mor valgte blenderen fra, da hun købte den. Og min kartoffelskræller er 100 % manuel :-)

  SvarSlet