fredag den 7. oktober 2011

Historien om den der udsigt

Her til morgen, var der igen fryd for øjet fra stuevinduet. Men sådan har det ikke altid været. Da vi købte huset for 20 år siden, var vi glade for, at haven var lukket. Der voksede træer på 4 - 5 meter hele vejen rundt om grunden. Vi var glade, for er der noget bedre end en lukket have...

Da vi havde boet her et par år, blev vi lidt trætte af de høje træer, så de blev skåret ned til lidt under en meter, så vi kunne holde det lidt nede og lade det tætne som en hæk, og sådan var det i mange år.

Nu havde vi så skabt arbejde. Sådan noget hækkeværk skal holdes nede og klippes, og da vi havde været den igennem adskillige gange, begyndte vi at undersøge alternativer og satte derfor spirea rundt om hele haven. En god ven kom med en entreprenørmaskine og rev alle de gamle planter op. Og hold da op. Pludselig kunne jeg se Høng og Løve mølle. Det var næsten som at få ny grund.

Alt dette ligger 5 - 6 år tilbage. Siden har jeg nydt udsigten hver eneste morgen. Solen står op lige foran mine stuevinduer, og jeg kan se, hvordan lyset ændrer sig minut for minut. Vores grund er ikke specielt stor, men med min udsigt føles den som hele verden - altså næsten.

Jeg vil køre ud og møde min fredag. For første gang i flere uger er den helt vores egen. Vi skal slappe af, spise hjemmelavet pizza og se uforpligtende underholdning på TV. Jeg tager den med ro, for min krop er øm. I går aftes gjorde det ondt at gå på trapper. Jeg griner lidt af det, for jeg har selv skabt det, og i sidste ende skulle det jo gerne være godt for mig.

7 kommentarer:

 1. Det lyder så dejligt med jeres udsigt, og at I kan se Høng og Løve mølle! Du kan følge med i det skiftende lys gennem dagen. Her har vi buske, træer og hæk rundt om vores store have. Selv om vi fældede, ville naboerne bevoksning gøre, at der ikke ville udsigt længere end til deres haver. Klem og ha' en god fredag! Det lyder skønt med hjemmelavet pizza :-)

  SvarSlet
 2. Det er da også en smuk udsigt, godt at I fik klippet ned..Håber ømheden har fortaget sig...GOd fredag til dig..;D

  SvarSlet
 3. Kan søreme godt forstå du er glad for din udsigt. Den er meget smuk - specielt i efterårs-vinterlyset om morgenen når solenlige står op.
  Faktisk kan jeg anbefale dig at lave lidt hjemmearbejde med dine gymnastiske udfoldelser. I modsætning til hvad man umiddelbart tror, så bliver du mindre øm i skroget hvis du laver øvelser på stuegulvet. Selv om det gør frygtelig ondt når du begynder, så vil du hurtigt opdage at ømheden går væk fordi syren som sidder i musklerne efter noget ny fysisk træning bliver "skyllet ud" af blodet der ruller raskere igennem. Tag det fra én der jævnligt får ondt efter lange løbeture... ;-)

  SvarSlet
 4. Madame; fredag ER hjemmelavet pizza hos os. Det var forresten Løve Mølle, der husede en julekalender en gang for rigtig mange år siden. Jeg husker den ikke. Klem til dig.

  Annemarie; ømhed har det jo med at være værre på andendagen. Sådan er det også her. Av min mave. God fredag hos jet.

  Kirsten: tak! Jeg vil kaste mig på gulvet, når jeg kommer hjem. Det må bekæmpes. God fredag nordpå

  SvarSlet
 5. Jeg forstår sandelig godt du ikke har fortrudt at få sådan en udsigt :-)

  Ja, tænk at man helt godviligt hopper med på sådan en gang motion :-)

  SvarSlet
 6. Jeg ville elske at have sådan en udsigt hver dag.. Vi skal have fjernet en del huse før det lykkes.. Hav en skøn weekend

  SvarSlet
 7. Pia: Den skal bevares. Der er ikke noget, der får lov at vokse op og skjule den mere. Og motionen... Ja, der er meget at sige om den...

  Inge: Du må tage kampen op. Der må kunne rykkes lidt rundt på matriklerne :-)

  SvarSlet