søndag den 6. november 2011

At mødes og at mindes

Jeg har været i rigtig godt selskab i dag. Mette, Heidi, Rikke, Frederikke og Sofie. Første søndag i november, er dagen, hvor vi mødes. Vi plejer at være lidt flere, men ikke alle havde kunnet få kalenderen til at passe i år. Vores fællesnævner er vores døde børn. De små skønne skabninger, som ikke fik lov at blive hos os, men som alligevel kom til at betyde så meget for vores tilværelse.

Vi har indtaget brunch på en café i indre by. Vi har grinet og vi har snakket. Både om de børn, der ikke er der, men også dem, som vi alle har fået efterfølgende. Der er plads til det hele, når vi er i det selskab.

Efter vores brunch byder traditionen på en tur til Søstrene Grene for at købe decemberpakker. Jeg er vild med deres butikker og indtager dem, så snart jeg har chancen.

Klokken 14.00 ringede klokkerne i Vor Frue kirke i København. Det er Landsforeningen, der afholder mindesgudstjeneste. Vi tænder lys for vores børn og har et øjeblik tid til fordybning. Det kan ind imellem mangle lidt i hverdagen.


Hvis du ikke har været i Vor Frue Kirke i København, så kig ind, når du får chancen. Der er et helt fantastisk kirkerum. Omkring alteret, var der lagt sand. Og i sandet brændte lys for alt, alt for mange børn under gudstjenesten. Nogle sidder der få uger efter at have mistet og er fuldstændig i opløsning. Andre er kommet der år efter år.

Vi kom tidligt, så der er ikke mange lys på billedet. Det har været en dejlig dag, men nu er jeg brugt. God søndag aften hos dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar