mandag den 15. august 2011

Journalen afsluttet

Jakob og jeg har været på sygehuset i dag. Han skulle til kontrol efter stritøreoperationen i foråret. Der var tilfredshed med det endelige resultat, og der blev taget billeder til journalen. Vi har aldrig set hans stritører som et problem, og han er aldrig blevet drillet med det. Beslutningen om at få det ordnet var helt hans egen. Jeg synes, at han er blevet en flot fyr, men jeg er jo også drengens mor.

Turen frem og tilbage blev som altid brugt til en god snak. Han glæder sig til at starte på gymnasiet på torsdag, men samtidig har han en sværm af velvoksne sommerfugle i maven. Hvor skal man lige gå hen? Og dag vide, om man kommer i klasse, med nogen man kender?

Vi har talt planlægning og lektier, struktur på hverdage og alt det der, der følger med. Han er klar over, at folkeskolens sløvsind skal lægges væk, men han er i sagens natur ikke helt klar over, hvad det kommer til at indebære.

Til sidste forældresamtale i 9. klasse, fik vi at vide, at Jakob kan, hvad han vil. Nu håber vi rigtig meget, at han vil, så han får det bedst mulige udbytte ud af sine 3 år på gymnasiet.

Billet er fra vores sommerferie. Det er taget i et af de tyske supermarkeder, der ligger lige på den anden side af grænsen. Hvor der er danske nummerplader på alle bilerne udenfor, og hvor prisen bliver sagt i kroner af en sød dansktalende kassemedarbejder. Den store nutella blev sat på plads efter fotograferingen. Den rummer 5 kg. Det er lige i overkanten til familien Hansen.

6 kommentarer:

 1. Hej Susanne.
  Håber at det kommer til at gå Jakob godt med hans gymnasietid, men det bliver jo nok lidt anderledes end i folkeskolen.
  Ha´en god mandag aften.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 2. Held og lykke til Jakob, håber han får en fantastisk gymnasietid. :-)

  SvarSlet
 3. Fem kilo Nutella - sikke et herligt syn :-)

  Hvor bliver det spændende for din søn at tage hul på et nyt afsnit i sit liv! Det afsnit, hvor man for alvor bliver voksen, danner sine egen meninger og finder ud af, hvad man vil beskæftige sig med, når man er færdig med skolen. Pøj pøj til den flotte unge mand - og klem til dig

  SvarSlet
 4. De kan være så store de vil - de er lidt små når der startes på noget nyt!
  Nutella i den størrelse er fast inventar i vores supermarkeder.
  (Vi har nu aldrig købt én)

  SvarSlet
 5. Min søn er lige begyndt i 1.G men han er vant til mosten fordi han går på en international skole allerede sidste 3 år. Men det er klart at det kræver en del planlægning og struktur i hverdagen hvis man vil klare sig godt. Det er nok vigtigt at du / I kan hjælpe med at få styr på hvordan man planlægger lektielæsning osv - det er svært at overskue når man ikke er så gammel. Held og lykke med ham. Og sikke en Nutella - den ville have været meget populær hjemme hos os - specielt fordi jeg ikke tillader dem at spise så meget af det....

  SvarSlet
 6. Ja. Vi krydser alle fingre for, at han lander rigtig godt i sin nye hverdag. Men han glæder sig og har mod på det, og det er vel i virkeligheden et stort skridt på vejen.

  SvarSlet