fredag den 10. juni 2011

Lidt kloge ord.

Ind imellem er indbakken på min mail fyldt godt op. Der bliver sorteret og slettet, så jeg har nogenlunde styr på, hvad jeg har liggende.

I dag fik jeg en mail, som fik mine tanker til at rumstere lidt. Egentlig er det bare sådan en kædeting, som jeg plejer at slette med det samme. Men denne kom fra min kollega, som fik konstateret kræft og blev behandlet for et års tid siden. Hun har lige været til opfølgende undersøgelse, og har fået konstateret, at der igen er noget. Jeg har lidt svært ved at rumme det. Vi er næsten lige gamle, og hun er mor til at par dejlige unger på omkring 10 og 12 år. Jeg har undlagt at kopiere den sidste del af mailen, der fortæller, hvormange man skal videresende til, og hvad der sker, hvis man ikke gør det, for det ødelægger det fine.

Læs selv med, og brug hvad du kan.

Da jeg var yngre, vejede jeg nogle kilo mindre. Jeg behøvede aldrig at holde maven inde, når jeg havde en stram kjole på.
Men nu hvor jeg er blevet ældre, har min krop gjort sig fri. Der findes en form for elastisk komfort, der hvor min talje var engang.
De italienske sko skal være et nummer større, hvis jeg da overhovedet kan få fødderne i dem, og skridtet på strømpebukserne sidder alt for ofte nede ved knæene.
Men jeg har også lært, at det ikke betyder noget, hvad der sker, eller hvor sort alt føles i dag; Livet går videre og i morgen bliver en bedre dag.
Jeg har lært, at det siger meget om et menneske, hvordan han/hun håndterer disse tre ting:

1. En regnvejrsdag
2. Mistet bagage
3. Sammen filtrede juletræskæder.

Jeg har lært, at uanset hvilket forhold man har til sine forældre, så vil man savne dem, når de ikke er her mere.
Jeg har lært, at det at skaffe sig penge og ting, ikke er det samme, som at skabe sig et liv.
Jeg har lært, at livet af og til giver os en chance mere.
Jeg har lært, at man ikke kan gå gennem livet med en baseball-handske på begge hænder. Af og til skal man også kaste bolden tilbage.
Jeg har lært, at når jeg beslutter noget direkte fra hjertet, så har jeg for det meste også truffet den rette beslutning.
Jeg har lært, at selv om jeg er såret, behøver jeg ikke såre andre.
Jeg har lært, at man hver dag skal række sin hånd ud til nogen. Alle behøver en varm tanke eller et venligt klap på skulderen.
Jeg har lært, at jeg stadig har meget at lære.
Jeg har lært, at mennesker vil glemme, hvad du har sagt og ting du har gjort, men de vil aldrig glemme, hvad du fik dem til at føle.

1 kommentar:

  1. Det er jo gribende ord, og når man ved, de er sendt fra en kræftsyg, får de endnu mere vægt. Ja, hvor er det dog sandt.

    God lørdag til dig!

    SvarSlet