onsdag den 15. juni 2011

Nedtælling

Nu er nedtællingen for alvor i gang. Når jeg kommer hjem i dag, skal jeg kun møde 7 gange mere, så er årets første sommerferiedage lige foran. Sommerferien er knækket i 2 i år, og noget af ferien holder vi lidt forskudt. På den måde kom det hele til at gå op i en højere enhed og drengene får ikke lige så mange uger alene herhjemme.Der er ikke planlagt nogle længere rejser i år, så det gør ikke noget. Vi har prøvet det før, og det føles faktisk, som om sommeren bliver forlænget en smule af det.

Jeg kan mærke, at tingene allerede nu bliver fordelt i 2. Der er det, som vi gemmer til ferien, og så er der de ting, der gerne lige må være ordnet inden. Vi har som tidligere nævnt ikke de vilde planer i år. Den første uge skulle gerne bringe os en tur til Egeskov Slot sammen med den del af familien, der har mulighed for at deltage. Vi har været der, men er sikre på, at det er et gensyn værd.

Ellers passer jeg lidt på. Der skal ikke alt for meget i kalenderen. Vi skal slappe af og bare være. Der skal være plads til det spontane og til at lave ingenting, hvis det er det, vi får lyst til.

Hvert år i august læser man, at nu stiger raten for skilsmisser, og nu er der lange køer ved psykologer og andre samtalemennesker. Sommerferien skulle være det perfekte og var planlagt til sidste detalje. Kvalitetstid med familien, som måske er lidt forsømt igennem resten af året. Når det så ikke går som foreskrevet, vælter hele læsset. Nej - lad os få kvalitetstiden ind i hverdagen, eller endnu bedre. Lad os gøre hverdagen til kvalitetstid. Det kan nemlig godt lade sig gøre.

4 kommentarer:

 1. Dejligt at kunne se frem til en masse fridage, hvor man kan være impulsiv alt efter lysten og vejret.
  Her ved vi endnu ikke hvornår der er ferie, da manden har skiftet arbejde her fra 1. juni. Så det bliver spændende ;-)
  god dag til dig

  SvarSlet
 2. Jeg er så enig med dig - lad os få kvalitetstid ind i hverdagen. Og så synes jeg, at manges forventninger og krav om dyre ferier er lidt skørt. Man bliver ikke lykkeligere af at tilbringe nogle uger på den anden side af jorden. Mine bedste ferier, da jeg selv var barn og senere med sønnike, har været i Danmark.
  Dejligt at du snart kan begynde på første del af din sommerferie!

  SvarSlet
 3. Dejligt at det snart er ferietid for dig!
  Det er utroligt med de skilsmisser..
  ..
  Trist.

  SvarSlet
 4. Trine: jeg håber, at det nye job er spændende, og at alt går op, så i får en god ferie sammen.

  Madame: netop. Vores eget land er skønt. Vi har turet rundt mens ungerne var små og nyder stadig nye pletter i Danmark. Vi elsker vores ture, men prøver også at give hverdagene positivt indhold.

  Ja, Kong Mor. Det er lidt skræmmende. Jeg er selv skilsmissebarn, men sådan skulle det være. Det skal mine unger helst ikke blive. Men man skal altså huske at stoppe op en gang imellem, og huske hvorfor det netop blev ham.

  SvarSlet