lørdag den 25. juni 2011

Ur-fugl eller fugle-ur?

Klokken usmageligt tidligt i morges vågnede jeg ved mandens vækkeur. Jeg blev ærlig talt lidt irriteret, for han kunne godt have husket at slå det fra, når det både er lørdag og første feriedag. Der gik bare ikke ret mange sekunder, så slog det over i fuglesang. Det har gentaget sig hele morgenen. Først siger den ligesom mandens vækkeur, og så synger den.

Hvad kan det være for en? Og hvordan ser den mon ud?

Jeg ønsker svar på begge mine spørgsmål, for jeg har ærlig talt tænkt mig at opsøge den - til trods for mit anstrængte forhold til fugle. Jeg vil forklare den, at min have slet ikke er så lækker endda. Der er allerede nogen, der har ædt de lækre ribs, og der er kun et enkelt æble på det nye træ. Den vil være meget bedre tjent med at flyve et andet sted hen. Til nogen, der ikke kan høre, eller nogen der skal tidligt op i den kommende uge.

Det var bare det, jeg ville sige. Og så vil jeg da lige ønske en god lørdag til alle jer derude.

5 kommentarer:

 1. ha ha sådan en fugl har vi osse, troede osse jeg var blevet skør da jeg en tidlig morgen hørte den. Solsorten er en sjov fugl, hvad den dog ikke kan efterligne. For nogen år siden var der en der sagde som en mobiltlf og vi har osse haft en der kunne omkvædet fra "barbiegirl".
  Det er sikkert den der har spist dine ribs ;-D

  SvarSlet
 2. Mit umiddelbare bud ville være stær eller solsort. De har begge for vane at efterligne lyde de hører. Lidt spooky. Kunne godt komme på en lyd der var mere flaterende end et vækkeur!

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Solsorte er vældig gode til at efterligne lyde - så det kunne være sådan en. Jeg har hørt om en solsort, der tog en kendt melodistump med i sin sang - og de elsker også æbler og ribs ;-)
  En dejlig søndag til dig, Susanne!

  SvarSlet
 5. Den har nok hørt mig brokke, for den sagde ikke noget i morges. Der var til gengæld en søn, der gerne ville hjem og i seng, da klokken var lidt i fem. Herefter 2 vagtopkald klokken halv seks og seks. Jeg er bange for, at klokken blev ti, inden dagen blev til virkelighed her.

  SvarSlet